01/03/24 11:05

Corporate nieuws

BKM-Orange fuseert met Orange Belgium

Terug naar nieuws index

In 2019 kondigden BKM en Orange aan hun krachten te bundelen, als BKM-Orange, om de groeiende vraag van B2B-klanten naar één connectiviteits- en ICT-provider te beantwoorden. Vanaf vandaag gaat BKM-Orange verder onder de vlag van Orange Belgium. De fusie versterkt Orange's ‘customer experience excellence’ ambitie, een fundamentele pijler van zijn 'Lead the Future' strategie, door ICT-behoeften centraal te stellen in de proposities van zakelijke klanten.

Als ICT-dienstverlener inspireren en begeleiden de 185 teamleden van BKM-Orange bedrijven en organisaties bij de selectie, implementatie en het gebruik van ICT-oplossingen en -diensten, waaronder collaboration tools en IT-infrastructuur. BKM-Orange heeft een solide track-record van meer dan 25 jaar in de KMO- en corporate markten in België en biedt kwalitatieve ICT-oplossingen in 4 verschillende expertisegebieden: Unified Communications & Collaboration (UCC)-oplossingen, IT & beveiligingsoplossingen, Document & Visual-oplossingen en Connectiviteitsoplossingen. Bovendien is het bedrijf een pionier in cloud UCC-oplossingen. In 2023 genereerde BKM-Orange €40m pro-forma inkomsten.

Met het oog op het stroomlijnen van de bedrijfsactiviteiten en branding van de Orange Groep, het verbeteren van de klantenervaring, het versnellen van de ontwikkeling van ICT-activiteiten en het verbeteren van de efficiëntie, hebben de raden van bestuur van Orange Belgium en BKM-Orange, een volledige dochteronderneming van Orange Belgium, besloten om BKM-Orange upstream te fuseren in Orange Belgium. Vanaf 1 maart 2024 zal Orange Belgium alle activiteiten overnemen die BKM-Orange momenteel volgens bestaande regelingen uitvoert.

Rigo Gielen, Managing Director van BKM-Orange: “BKM-Orange zorgt ervoor dat zijn klanten efficiënt kunnen werken dankzij betrouwbare connectiviteit, met de juiste samenwerkingstools en in een veilige en stabiele IT-omgeving. Dankzij deze integratie, onder de vlag van Orange Belgium, zullen we onze diensten als hun vertrouwde adviseur voortzetten en versterken. Voor onze teamleden betekent deze integratie een unieke kans om verder te evolueren binnen de Orange-familie.”

Werner De Laet, Chief Enterprise & Innovation Officer van Orange Belgium: “Nu BKM en zijn team van hoogopgeleide ICT-experts volledig geïntegreerd is in Orange Belgium, ben ik ervan overtuigd dat we zullen blijven groeien en onze klanten zullen begeleiden in hun digitale reis met een compleet ICT-aanbod, zowel in het kmo- als in het corporate segment. Bovendien treden BKM en zijn klanten nu toe tot een toonaangevende telecomspeler in België en een sterk internationaal merk.”