23/09/14 11:03

Corporate nieuws

Content kopen in de PlayStation®Store en op Sony Entertainment Network, en afrekenen via de mobiele telefoon. Een première voor Mobistar.

Terug naar nieuws index

Brussel, 23 september 2014 – Games, films of muziek kopen op Sony Entertainment Network en in de PlayStation®Store kan voortaan ook via de mobiele telefoon.  Gebruikers van een PlayStation®3 (PS3™) en PlayStation®4 (PS4™) die ook klant zijn bij Mobistar kunnen vanaf vandaag hun aangekochte content via hun gsm-factuur of met het krediet van hun herlaadkaart betalen. Mobistar is de eerste operator in België die deze eenvoudige en beveiligde betalingsmethode aanbiedt om het kopen van content toegankelijker te maken.

Wie films, muziek of spelletjes via de Sony Entertainment Network of de PlayStation®Store wil kopen, moest tot op vandaag een kredietkaartnummer invoeren of een prepaidkaart gebruiken. Maar slechts één Belgische consument op drie is in het bezit van een kredietkaart. Dat verklaart het enorme belang van deze nieuwe betaalwijze die Sony vandaag lanceert in samenwerking met Mobistar.

Sony voegde een nieuwe betaaloptie toe aan zijn menu. ‘Geld toevoegen aan de portemonnee via mobiele facturering’ is nu mogelijk via de PlayStation®Store op PlayStation®3 (PS3™) en PlayStation®4 (PS4™). Mobistar-klanten die eveneens Sony PlayStation®-gebruikers zijn dienen dan “mobiel” als betalingsoptie aan te duiden, hun mobiele telefoonnummer in te voeren en via sms het toegevoegde bedrag aan hun portemonnee bevestigen. Het toegevoegde bedrag aan de portemonnee wordt dan weergegeven op de eerstvolgende gsm-factuur of ingehouden van het krediet van hun herlaadkaart. Boku staat in voor de verwerking van de mobiele betalingen waardoor het proces gemakkelijker verloopt en de gebruikers kunnen hierdoor in alle comfort content uit de PlayStation®Store en Sony Entertainment Network downloaden.

Sinds vorig jaar biedt Mobistar zijn klanten reeds de mogelijkheid om hun applicaties of spelletjes via hun gsm-factuur te betalen, en dit voor gebruikers van een Android phone op Google Play™ en voor de gebruikers van een Windows Phone. Deze betaalwijze kent een groot succes.