12/07/22 13:58

Commercieel nieuws

De Orange 5G Demo Tour vertrekt voor een opwindende rit langs de Belgische kustlijn Via de videogame Sea of Thieves ervaren klanten de kracht van 5G

Terug naar nieuws index

Orange Belgium trapt de VRT Summer Tour 2022 af met een opwindende 5G Demo Tour rond de game Sea of Thieves. Op die manier plaatst Orange Belgium de uitrol van zijn 5G-netwerk in België in de kijker. Vanaf morgen is iedereen welkom in de Orange 5G Demo Trailer, waar je alles te weten komt over de mogelijkheden van 5G. De truck vertrekt deze zomer in De Panne en houdt halt in verschillende Belgische kuststeden. Bezoekers kunnen er informatie inwinnen over 5G en deelnemen aan leuke activiteiten, 5G-demo's en wedstrijden waar prijzen mee te verdienen zijn.

Orange Belgium creëerde de autonome en mobiele Orange 5G Demo Trailer om de vele mogelijkheden van een sterk, betrouwbaar en snel 5G-netwerk in de kijker te zetten dat bovendien de capaciteit van het bestaande 4G-netwerk zal versterken. Zo krijgt iedereen de kans om met de nieuwste generatie van telecomtechnologie te experimenteren. Bezoekers kunnen er allerlei vragen stellen over 5G en een game spelen waarmee ze aan den lijve ondervinden hoe de technologie de gamebeleving op tal van verschillende manieren naar een hoger niveau tilt.

Programma en locaties:

  • 11/07 – 20/07: De Panne, Zeedijk, Monument Leopold I
  • 26/07 – 8/08: Bredene, Duinenplein
  • 9/08 – 20/08: Blankenberge, Haven, Franchommelaan

Licht het anker en ontdek waar het 5G-netwerk van Orange om draait

In het kader van de VRT Summer Tour 2022 aan de Belgische kust lanceert Orange Belgium feestelijke activiteiten in een piratenthema voor mensen die willen weten wat het is om via 5G in de cloud te gamen. Aan de hand van demo's en games zullen bezoekers ondervinden wat 5G allemaal te bieden heeft. In de actie-avonturengame Sea of Thieves verkennen spelers een open wereld vanuit een first-personperspectief. Daarbij kruipen ze in de huid van een piraat die de zeven zeeën bevaart op zoek naar eeuwige glorie. Alle bezoekers zullen een demo van de game kunnen spelen die in de cloud gehost en via 5G ondersteund wordt. Van remote servers tot streams op mobiele toestellen: zulke installaties functioneren nu naadloos dankzij dit netwerk van de nieuwste generatie.

Daarnaast zullen de bezoekers uitgenodigd worden om deel te nemen aan wedstrijden en leuke activiteiten. Een draai aan het piratenprijzenwiel kan een schat aan prijzen opleveren, zoals spelconsoles, merkspullen of persoonlijke piratennamen. Verder is er een infobalie waar bezoekers alles te weten kunnen komen over de specifieke kenmerken en capaciteiten van 5G, en de opties die Orange Belgium aanbiedt. Via de volgende link kan iedereen op de netwerkdekkingskaart van België interactief volgen op welke plaatsen Orange momenteel netwerkdekking biedt voor het 5G-netwerk: https://www.orange.be/nl/opties-en-diensten/dekkingskaart

Christophe Dujardin, Chief Consumer Business Officer van Orange Belgium: "Een gesofisticeerd netwerk van de nieuwste generatie staat klaar om alle mobiele gebruikers te verwelkomen. Bestaande en toekomstige klanten krijgen de kans om hun datagebruik naar een hoger niveau te tillen met snellere en sterkere signalen van nog betere kwaliteit. We zijn blij dat we onze 5G-technologie verder kunnen uitrollen en algemeen toegankelijk kunnen maken. Van aan de kust zullen we onze installaties gedurende de hele zomer over de rest van het land uitbreiden zodat steeds meer klanten gebruik kunnen maken van 5G. Ondertussen kijken we ernaar uit om onze klanten te ontmoeten en hen alles uit te leggen wat ze moeten weten over de mogelijkheden van 5G. Daarom nodig ik iedereen uit om deze zomer af te zakken naar onze Orange 5G Demo Trailer en zelf te ondervinden hoe gamen in de cloud nu precies voelt. We zijn ervan overtuigd dat ons initiatief mensen zal helpen bij het ontdekken van deze nieuwe technologie. Het 5G-tijdperk is aangebroken."