21/06/19

Corporate nieuws

De start-ups Condugo en Ovinto hebben hun toegangskaart op zak voor de derde editie van Orange Fab

Terug naar nieuws index

“Take 3” voor Orange Fab, het internationale acceleratornetwerk van Orange, met de derde Belux-editie sinds de eerste in 2017.  In totaal waren niet minder dan 42 start-ups en scale-ups kandidaat.  Op 20 juni hebben 10 start-ups hun innovatieve aanbod gepresenteerd aan een jury, bestaande uit leden van het Orange Belgium Executive Committee en Pierre Hermant, de CEO van finance.brussels.  Condugo en Ovinto zijn officieel verkozen voor het derde seizoen van Orange Fab BeLux.  Ze zullen wedijveren met de Business Units van Orange Belgium en Luxemburg.  Op die manier zullen ze hun commerciële ontwikkeling stimuleren, partnerships tot stand brengen en (dankzij de wereldwijde aanwezigheid van Orange) een internationale doorbraak kunnen maken. 

Voor deze derde editie en de toegang tot het Orange Fab acceleratornetwerk heeft de jury deze twee start-ups geselecteerd:

  • Condugo – deze start-up heeft een innovatief platform ontwikkeld voor het energiebeheer van grote industriële ondernemingen;  
  • Ovinto – biedt een hard- en software-oplossing voor het optimaliseren  van freight-transporten, op basis van big data en voorspellende analyse.  

Zij gaan deel uitmaken van de selecte groep Orange Fab BeLux laureaten; start-ups met een stevige ambitie zoals het bedrijf Communithings, dat onlangs nog drie miljoen € heeft opgehaald.

« De start-ups/scale-ups van deze editie zijn andermaal van erg hoog niveau en bieden bijzonder innovatieve producten en diensten », aldus Michaël Trabbia, CEO van Orange Belgium.  « Deze selectie ligt helemaal in lijn met de doelstellingen van het Orange Fab-programma.  Wij verheugen ons erop de ontwikkeling van deze start-ups te ondersteunen  en de perspectieven van mogelijke partnerships te verkennen.  Uiteraard gaan we daarbij onze ervaring uit de vorige edities ten volle benutten. »

Met hun deelname aan Orange Fab krijgen Condugo en Ovinto 6 tot 9 maanden lang de steun van een accelerator en mentor.  Bovendien lopen ze internationaal in de kijker op het hoogste niveau van de wereldwijde Orange Groep.