20/07/16 07:00

Corporate nieuws

Michaël Trabbia appointed CEO of Orange Belgium

Terug naar nieuws index

De raad van bestuur van Orange Belgium heeft beslist om Michaël Trabbia te benoemen tot CEO, een mandaat dat zal ingaan op 1 september 2016.

Michaël Trabbia (40) is ingenieur van opleiding en dankzij een rijke en gevarieerde professionele loopbaan van 15 jaar beschikt hij over een goede kennis van de telecomsector. Erkend voor zijn managementkwaliteiten, heeft Michaël Trabbia een sterke strategische expertise en een uitgebreide ervaring inzake stakeholder management.

Jan Steyaert, voorzitter van de raad van bestuur van Orange Belgium, licht de beslissing toe: «Wij verwelkomen Michaël Trabbia met plezier als nieuwe CEO. Na de recente merknaamwijziging naar Orange kan Michaël met al zijn ervaring op het hoogste niveau bij de Orange groep bijdragen tot de verdere uitwerking van ons Internet + TV aanbod en kan hij de terugkeer naar groei van Orange Belgium verder bevestigen. »

Als commentaar op de aankondiging vermeldde Gervais Pellissier, Deputy Chief Executive Officer, verantwoordelijk voor de Europese Exploitaties (Frankrijk uitgezonderd): “We zijn verheugd dat Michaël de andere Europese CEOs binnen ons management team zal vervoegen. Hij zal al zijn vaardigheden en ervaringen die van toepassing zijn op de Orange Belgium operaties meebrengen. Ik ben ervan overtuigd dat hij de ingeslagen weg die Jean-Marc Harion zo succesvol heeft geleid zal verderzetten. Ik wens hierbij Jean-Marc Harion, die zopas werd benoemd tot CEO van Orange Egypte, te danken voor zijn bijdrage aan de ontwikkeling van Orange Belgium.

Michaël Trabbia reageert op het bericht van zijn aanstelling tot CEO : “Ik kijk er enorm naar uit om naar Orange Belgium te komen, waar ik het engagement en de kwaliteit van alle teams goed ken, zeker nu Orange Belgium zich op een sleutelmoment bevindt met de succesvolle lancering van het merk Orange. Als CEO zal ik werk maken van de verdere bevestiging van de terugkeer naar een positieve dynamiek en van de voorbereiding van Orange Belgium voor de toekomstige uitdagingen die het bedrijf te wachten staat, te beginnen met het ontwikkelen van de vast-mobiele convergentie en dat met extra aandacht voor de kwaliteit van de klantenervaring.”

Michaël Trabbia startte in januari 2011 als Director Public Affairs bij de groep. In juli 2014 werd hij er directeur voor de CEO van Orange en secretaris bij het directiecomité van de groep.

Michaël Trabbia startte zijn carrière in 2001 bij ARCEP (de Franse telecomregulator) waar hij verantwoordelijk was voor de toewijzing en de controle van de mobiele licenties. In 2004 werd hij technisch adviseur van de Minister European Affaires, alvorens hij in 2005 technisch consulent « ICT & Europe » werd bij het kabinet van de Minister van Ruimtelijke Ordening. In 2007 start hij bij TDF (een Franse netwerk- en infrastructuuroperator) waar hij directeur Strategie & Ontwikkeling werd. In juli 2009 werd Michaël Trabbia benoemd tot adjunct kabinetschef van de Minister van Industrie en werd hij tevens hoofd van de afdeling “Industriële sectoren”, alvorens hij uiteindelijk bij de Orange groep kwam in 2011.

Michaël Trabbia werd geboren in 1976 en is ingenieur van opleiding (aan de Ecole Nationale Supérieure des Mines). Hij studeerde aan de Ecole Polytechnique en Telecom ParisTech en beschikt over een extra diploma in industriële economie. Michaël Trabbia is gehuwd en vader van twee kinderen.