12/09/14

Corporate nieuws

Mobistar sluit partnership met Alpha Networks, Zappware en Siligence voor de lancering van haar toekomstig interactief televisieaanbod via de kabel

Terug naar nieuws index

Brussel,12 september 2014 - In de marge van IBC2014, de grootste ontmoetingsplaats voor experts in elektronische media, content en entertainment in Amsterdam, kondigt Mobistar zijn partnership aan met Alpha Networks, Zappware en Siligence voor de lancering van zijn kabelaanbod.

Mobistar zal voor het einde van dit jaar zijn nieuwe kabel- en breedbanddiensten lanceren. De diensten zullen één van de eersten zijn in Europa waarbij gebruik gemaakt wordt van gereguleerde kabelnetwerken. Op die manier breidt Mobistar zijn mobiele activiteiten voor het grote publiek uit met televisie- en breedbanddiensten.

Mobistar heeft voor de lancering van zijn kabelaanbod, drie nieuwe partners geselecteerd: Alpha Networks, Zappware en Siligence. Alpha Networks zal instaan voor de systemen voor het beheer van interactieve diensten voor kabel tv (ANS Software suite) en wordt de volledige systeemintegrator voor het kabel tv-aanbod van Mobistar. In de praktijk zullen zij de operaties 24u/dag garanderen. Zappware zal alle tv-gebruikersinterfaces leveren voor kabeldecoders, tablets, smartphones en PC’s. De gebruikersinterfaces van Zappware worden erkend als één van de beste op de markt van de tv-navigatiemenu’s dankzij een uniek design en intuïtief karakter. Tenslotte zal Siligence de nieuwe tv-decoder voor de kabel leveren. Deze innovatie decoder is aansluitbaar op alle kabelnetwerken en ‘future proof’. De keuze van de partners die de decoders, de gebruikersinterface en de ondersteuning van de operaties leveren, is een grote stap voorwaarts richting de lancering van nieuwe convergente aanbiedingen.

 “Dankzij de samenwerking met Alpha Networks, Zappware, Siligence SoftAtHome en Viaccess-Orca zal Mobistar de Belgische consumenten de beste klantenervaring voor interactieve tv-diensten aan een competitieve prijs kunnen aanbieden,” aldus Jean-Marc Harion, de CEO van Mobistar.

 

“Alpha Networks voorziet Mobistar van een efficiënt Pay-TV abonnement en management oplossing op basis van onze voor Televisie geoptimaliseerde OSS/BSS. Door alle operationele services op ons te nemen stellen wij Mobistar in staat om dit revolutionaire product in een korte tijd in de markt te zetten en op de kern activiteiten geconcentreerd te blijven.” zei Victor Badin, CEO van Alpha Networks.

 

« Wij zijn blij dat Mobistar de uitmuntendheid van de gebruikersinterface van Zappware erkent, zegt Patrick Vos, CEO van Zappware. « Gecombineerd met onze technische expertise voor verschillende toestellen, zijn we ervan overtuigd dat we aan de eindgebruiker een consistente klantenervaring kunnen bieden.”

 

“Wij zijn bijzonder fier dat Mobistar koos voor ons bedrijf, zegt Didier Zwierski, President en CEO van Siligence. “Ons HD-PVR-platform, ontwikkeld door leidinggevende bedrijven in de industrie zoals Zappware, SoftatHome et Broadcom, zal de beste kwaliteit voor kabel-tv, een geavanceerde draadloze connectiviteit, gebruiksgemak en flexibiliteit om toekomstige diensten te ondersteunen, bieden.”

Eerder dit voorjaar werden reeds overeenkomsten gesloten met  Viaccess-Orca voor de levering van de smartcard en content beveiliging voor betaal televisie en met Alpha-Networks voor de IT infrastructuur.