06/06/23 12:34

Corporate nieuws

Orange Belgium en VOO breiden hun directiecomités uit

Terug naar nieuws index

Met: 

  • Philippe Toussaint als Chief Fixed Network Officer bij Orange Belgium en Chief Technology Officer bij VOO
  • Stéphane Le Goff als Chief Wholesale Officer bij VOO
  • Gildas Bouchet als Chief Finance Officer bij VOO 

De raad van bestuur van Orange Belgium bekrachtigde de benoeming van Philippe Toussaint als een nieuw lid van het directiecomité van Orange Belgium. De raad van bestuur van VOO heeft ook Philippe Toussaint, Stéphane Le Goff en Gildas Bouchet voorgedragen als nieuwe leden van het directiecomité bij VOO. Ze startten allen op 5 juni 2023.

Philippe Toussaint, 53, behaalde een diploma Burgerlijk Ingenieur Elektrotechniek (specialisatie in telecommunicatie) aan de Faculté Polytechnique de Mons. Philippe volgde ook een Executive Master in Management aan de Solvay Brussels School in 2008. Hij heeft bijna 30 jaar ervaring in de telecommunicatie-industrie. In 1997 stapte Philippe over naar Orange Belgium (toen Mobistar) als Product Manager, waar hij in 2005 werd gepromoveerd tot Director Product Development. Hij leidde de productontwikkelingsteams in mobiele, en vaste telefonie, roaming, interco en carrier business producten en diensten. In 2016 initieerde en leidde hij de breedband- en tv-business. Philippe werd in 2018 benoemd tot Corporate Strategy Director, waar hij een sleutelrol vervulde in de RAN-sharing agreement met Proximus en in het aankoopdossier van VOO. Hij staat bekend om zijn strategische visie met een diepgaande kennis van de telecomsector, maar ook om zijn sterke capaciteiten aangaande operationalisering.  

Stéphane Le Goff, 41, heeft een Master of Science in Telecom Engineering van de Télécom SudParis en hij volgde pre-doctorale studies (DEA) in Networks & Telecommunications aan Télécom Paris. Stéphane begon zijn carrière in 2004 als Project Leader aan het National Institute of Standards and Technology in Washington. In 2006 startte Stéphane bij Beijaflore als Strategy & Business Senior Consultant, waar hij onder andere werkte voor Nokia (Alcatel-Lucent toen), Bouygues Telecom en Proximus. In 2009 kwam hij bij Orange Belgium (Mobistar toen) als Product Manager, waarna hij verschillende posities bekleedde in Business Development en Partnership Management. Zijn nieuwe aanstelling als Chief Wholesale Officer bij VOO komt bovenop zijn huidige functie als Director Wholesale & Fixed Access bij Orange Belgium. Hij staat bekend om zijn strategisch denken in transformatiemanagement en zijn talent om waarde te creëren via strategische partnerships.

Gildas Bouchet, 45, studeerde af aan de Ohio State University met een MBA, gespecialiseerd in Strategic Market Planning. Hij heeft ook een Master in Business Administration & Management aan de Audencia Business School. Gildas begon zijn carrière bij de Orange Group in 2002 en werkte voor Orange in Frankrijk en Spanje. Hij bekleedde diverse functies op de afdeling Controlling, zoals Business Controller en Country Controller en werd Hoofd Financiële Planning en Analyse alsook Director Central Controlling in Spanje. Bij Orange Belgium was Gildas tot aan zijn benoeming Finance Program Director. Zijn diepgaande analytische vaardigheden en vermogen om oplossingen te vinden en beslissingen te nemen, zullen hem zeker helpen in zijn nieuwe rol bij VOO.

Xavier Pichon, CEO van Orange Belgium, merkt op: “In het licht van ons industriële project met VOO en de ambitie om de toekomst van de telecommarkt te leiden ten voordele van alle consumenten, werknemers en de samenleving in het algemeen, ben ik verheugd Philippe, Stéphane en Gildas te verwelkomen in onze Executive Committees. Hun lange staat van dienst, expertise en sterke competenties zullen cruciaal zijn bij het ondersteunen, vormgeven en realiseren van onze ambities. Ik heet ze van harte welkom aan boord!

Edouard Rodriguez, CEO van VOO: "Met de komst van Philippe, Stéphane en Gildas in ons directiecomité kunnen we profiteren van hun expertise en ruime ervaring in de telecomsector. Dit is een eerste voorbeeld van hoe de gebundelde krachten van Orange Belgium en VOO ons kunnen helpen om onze ambities waar te maken.”

Met betrekking tot zijn benoeming verklaarde Philippe Toussaint: "Bedankt Xavier en alle leden van de raden van bestuur voor deze benoeming. Ik kijk ernaar uit om nauw samen te werken met de leden van het directiecomité van zowel Orange Belgium als VOO. Met onwrikbare vastberadenheid zullen we onze infrastructuur moderniseren door gebruik te maken van geavanceerde technologieën en ons netwerk de toekomst in stuwen om een nieuw tijdperk van multi-gigabitsnelheid in te luiden."

Stéphane Le Goff zegt over zijn nieuwe rol in het Executive Committee van VOO: “Ik wil de CEO en de raad bedanken. Ik kijk ernaar uit om mijn nieuwe rol als Chief Wholesale Officer bij VOO op te nemen. Ik ben verheugd dat we het potentieel van onze mobiele en vaste netwerken verder kunnen ontsluiten via strategische wholesale partnerships.”

Gildas Bouchet, de nieuwe Chief Financial Officer van VOO, legt uit: “Ik ben zeer verheugd om bij VOO aan de slag te gaan na het zien van de indrukwekkende groeigeschiedenis van het bedrijf in de afgelopen jaren, mogelijk gemaakt door sterke strategische keuzes, uitstekende teams en management, en een unieke positionering in de markt.”