21/03/22 09:36

Corporate nieuws

Orange Belgium geeft startschot voor vijfde editie van Orange Fab BeLux

Terug naar nieuws index

Op 21 maart openen de inschrijvingen voor seizoen 5 van Orange Fab Belux, het acceleratorprogramma voor start-ups van Orange Belgium. Gedurende zes maanden worden de drie winnende start-ups met raad en daad bijgestaan door Orange-experten en krijgen ze toegang tot het Orange-netwerk. De bedoeling is een langdurig partnership op te bouwen met baanbrekende start-ups, zoals OTIV, Iristick en MyPitch, de drie vorige winnaars. Deze jaargang staat in het teken van nieuwe ervaringen (AR/VR/metaverse) op het multigigabitnetwerk van Orange ontwikkelen. De klemtoon ligt op nieuwe shop- en retailervaringen, entertainment, sporttechnologie, cybersecurity en gezondheidszorg.

Toegang tot een wereldwijd multigigabitnetwerk

Orange Fab is de grootste internationale corporate accelerator voor start-ups. De winnende start-ups worden geruggensteund door Orange-experten, krijgen toegang tot netwerk- en distributiefaciliteiten, sluiten exclusieve contracten met business units en klanten van Orange, genieten een grotere zichtbaarheid en ontgrendelen unieke mogelijkheden binnen een groep die wereldwijd actief is. De Orange Group organiseert acceleratorprogramma's in 22 landen op 4 continenten. Van de 251 start-ups die zich sinds 2016 in België kandidaat stelden, kregen er 13 een duwtje in de rug. Vijf start-ups hebben het geschopt tot officiële partner van Orange Belgium.

Extra oog voor gezondheid en cybersecurity in 2022

Voor deze vijfde jaargang krijgt dit programma een nieuwe dimensie, met een thema dat brandend actueel is: nieuwe ervaringen, met de nadruk op nieuwe shop- en retailervaringen, entertainment, sporttechnologie, cybersecurity en gezondheidszorg. Gedurende zes maanden zullen de kandidaten uitdagingen voorgeschoteld krijgen die te maken hebben met augmented reality, virtual reality en de metaverse. De bedoeling is om samen met Orange een bedrijfsgericht innovatieproject te ontwikkelen om grensverleggende en disruptieve ervaringen aan te bieden aan eindklanten in België en Luxemburg.

Wereldwijde successen

De laatste zes jaar leverde het Orange Fab BeLux-programma talrijke succesverhalen op. CommuniThings, een van de laureaten van de eerste editie, werkte de voorbije jaren verschillende keren samen met Orange voor de commercialisering van zijn IoT-oplossingen. Vandaag is de start-up bezig aan een internationale opmars. OTIV, de laureaat van vorig seizoen, maakte gebruik van de testomgeving van Orange om zijn oplossing 5G-compatibel te maken. Dankzij het advies van echte experten hebben ze nu verschillende partnerships op Europees niveau. Iristick en MyPitch zijn de andere twee winnende start-ups van de vorige jaargang, die in het teken stond van 5G.

"Orange Fab BeLux streeft ernaar professionele samenwerkingen uit de grond te stampen waar iedereen bij wint: de start-ups in België en Luxemburg en de spelers in het ecosysteem van Orange", aldus Werner De Laet, Chief Enterprise, Wholesale & Innovation van Orange Belgium. "We helpen start-ups met al hun uitdagingen door ze op maat te begeleiden (workshops, opleidingen enz.), door ze de kans te geven alle mogelijkheden van de Orange Group te benutten en door ze op onze vaste en mobiele multigigabitnetwerken toe te laten, waar er geen grenzen zijn aan wat mogelijk is. Daarnaast krijgen ze toegang tot waardevolle inzichten en onze distributiekanalen. En tot slot kunnen we samen ons voordeel putten uit de internationale naambekendheid van de Orange Group."

Praktische informatie

Bedrijven die willen deelnemen aan de vijfde editie van Orange Fab BeLux kunnen zich inschrijven van 21 maart tot 20 april 2022. Daarna zal de operator 5 start-ups selecteren die hun project begin juni mogen komen pitchen voor een jury bestaande uit bestuursleden en start-upexperten van Orange. De laureaten zullen gedurende zes maanden, van juni tot december, deelnemen aan het programma en nieuwe projecten ontwikkelen in samenwerking met de teams van Orange.

Meer informatie vind je op de website van Orange Fab.