14/07/22 14:04

Commercieel nieuws

Orange Belgium lanceert Augmented City-app om Antwerpen te ontdekken en is trotse hoofdpartner van The Tall Ships Races: twee stunts die de kracht van 5G in de kijker zetten

Terug naar nieuws index

 

Samen met Stad Antwerpen brengt Orange Belgium Augmented City uit, een mobiele app die een augmented reality-ervaring biedt bij een bezoek aan Antwerpen. De app stelt toeristen in staat Antwerpen op een originele manier te verkennen en zich te verdiepen in de geschiedenis van de stad. De hypersnelle dataverbinding waar gebruikers met een 5G-smartphone over beschikken, maakt augmented reality features mogelijk die zowel op educatief als op entertainmentvlak een bijzondere waarde hebben.

Daarnaast verbond Orange Belgium zich als partner aan The Tall Ships Races 2022, die van 22 tot 25 juli in Antwerpen aanmeren. Tijdens het event van The Tall Ships Races, een organisatie van Stad Antwerpen en Port of Antwerp-Bruges, zal Orange Belgium bezoekers verwelkomen in Ecopolis, in de schaduw van het MAS. Daar kunnen ze aan de hand van leuke activiteiten en inspirerende demo's met eigen ogen aanschouwen wat 5G zoal in zijn mars heeft. Orange Belgium en Cropland zullen de stad ook helpen om het aantal bezoekers op te volgen met hun bekroonde Crowd Monitoring-dienst.

5G neemt je mee op een uniek bezoek aan Antwerpen

Met Augmented City neemt Orange Belgium bezoekers van Antwerpen mee op een interactieve rondleiding van 3,2 km door de stad, van de Grote Markt tot aan het Museum aan de Stroom (MAS). Tijdens hun wandeling langs historische gebouwen krijgen de bezoekers via augmented reality op hun smartphone wat extra uitleg. En met een 5G-smartphone spreken die features nóg meer tot de verbeelding. Verschillende figuren nemen de bezoekers mee op een reis doorheen de geschiedenis van de stad Antwerpen. De app, ontwikkeld door de Franse en Duitse creatieve bureaus 9b+ en Syntop, richt zich tot een gevarieerd publiek en neemt de mensen mee op een buitengewone rondleiding langs verborgen pareltjes en goed bewaarde geheimen.

De hele rondleiding is gebaseerd op vooraf opgenomen panoramische beelden van Antwerpen. De app werd eerst ontworpen om de snelheid en datakwaliteit van 5G te introduceren, maar werkt evengoed op andere smartphones (Android en iOS), los van hun netwerkvereisten of operator. De belevingsapp zal vanaf morgen gratis beschikbaar zijn in de Apple Store en Google Play, in zowel een Nederlandstalige als een Franstalige versie.

Grégoire Chailleux, CEO van 9b+, is blij met de lancering van de app: "Eindelijk kan het grote publiek kennismaken met Augmented City. Spannend! Onze studio spitst zich toe op interactieve beleving voor culturele, architecturale en historische initiatieven. We zijn bijna een jaar bezig geweest met de ontwikkeling van deze app. Onze bedoeling was om mensen de kans te geven om een grote historische stad als Antwerpen op een andere manier te ontdekken. We hopen dat ze er evenveel plezier aan beleven als wij."

Orange Belgium hoofdpartner van The Tall Ships Races 2022

Orange Belgium verbond zich als hoofdpartner aan The Tall Ships Races 2022, van 22 tot 25 juli in Antwerpen. In deze zevende editie zullen meer dan 100 deelnemers inschepen op ruim 40 schepen. Verwacht wordt dat dit event, een organisatie van Stad Antwerpen en Port of Antwerp-Bruges, de meest duurzame en milieuvriendelijke editie zal zijn in de geschiedenis van de wedstrijd.

Als hoofdpartner van The Tall Ships Races 2022 zal Orange Belgium tijdens het event een deel van Ecopolis innemen. Vlak bij het MAS, in Portopolis, komen vier domes of koepelachtige tenten van 40 m² waar talrijke vernieuwende en duurzame initiatieven zullen worden voorgesteld. Orange Belgium heeft een eigen dome, waar het 5G-gestuurde demo’s op zijn bezoekers zal loslaten. Ter plaatse kunnen de bezoekers onder meer dankzij VR de prachtige Notre-Dame van Parijs (her)ontdekken zoals de kathedraal eruitzag voor de tragische brand van 2019. De Orange Groep levert een proactieve bijdrage aan het restauratieproject van de Notre-Dame door middelen en technologische innovatie aan te bieden.

Orange Belgium en Cropland leveren crowd monitoring diensten

Tijdens The Tall Ships Races 2022 zal Orange Belgium ook crowd monitoring ondersteunen, in samenwerking met het dataverwerkingsbedrijf Cropland. Door ieders smartphone in kaart te brengen is het mogelijk het aantal bezoekers te tellen, te registreren waar de bezoekers vandaan komen, hoe druk het is, op welk tijdstip mensen aankomen en vertrekken enzovoort. De analyse gebeurt volledig op basis van geanonimiseerde data. Via dit instrument kan dagelijks en in real time het aantal bezoekers worden aangegeven.

Ontdek de kracht van 5G tijdens de 5G DEMO Tour

Ondertussen zal Orange Belgium ook aan de andere kant van het havendok aan het MAS, op de Napoleonkaai, aanwezig zijn met zijn Orange 5G Demo Trailer. Tijdens de zomer zal de truck de Belgische kustlijn afrijden om de mogelijkheden van 5G te demonstreren aan de hand van verschillende animaties. In de Orange 5G Demo Trailer zullen bezoekers de kans krijgen om meer te weten te komen over de snelheid en prestaties van Orange Belgium 5G. Ze zullen kunnen deelnemen aan online gaming demo’s met de actie-avonturengame Sea of Thieves. Daarnaast zullen ze uitgenodigd worden voor animaties in een piratenthema en voor diverse wedstrijden en leuke activiteiten waarmee ze prijzen kunnen winnen.

Via de volgende link kan iedereen op de netwerkdekkingskaart van België interactief volgen op welke plaatsen Orange momenteel netwerkdekking biedt voor het 5G-netwerk: https://www.orange.be/nl/opties-en-diensten/dekkingskaart

Christophe Dujardin, Chief Customer Officer van Orange Belgium, is verheugd over de versnelde uitrol van 5G in België door Orange Belgium: “We streven ernaar altijd kwaliteitsdiensten te leveren. Met de activering van ons 5G-netwerk zullen we onze klanten nog meer mogelijkheden kunnen bieden. Dankzij ons nieuwe netwerk zullen ze meer snelheid en een betere connectiviteit kunnen ervaren in hun dagelijks leven. En er is geen betere manier om de daad bij het woord voegen dan met de lancering van deze Augmented City-app en het aanbieden van transparante info tijdens de verschillende 5G-demo’s in het hele land. We hopen dat de bezoekers en ook de inwoners van de stad Antwerpen gefascineerd zullen zijn door deze unieke verkenning van Antwerpen. We overwegen ook om ons mixed reality project in de toekomst uit te breiden naar andere steden in België en ook naar Frankrijk, Luxemburg en zelfs buiten Europa.”

Koen Kennis, vice-burgemeester bij de Stad Antwerpen en verantwoordelijk voor toerisme, deelde mee: “We zijn zeer blij dat Orange Belgium Antwerpen koos als een van de eerste belangrijke steden waar het zijn 5G-netwerk verder wilde ontwikkelen. We willen dat bezoekers Antwerpen ten volle beleven, en daarom hechten we veel waarde aan deze samenwerking. Orange Belgium stelde een fantastisch programma samen boordevol bruisende activiteiten voor onze bewoners en de mensen die van plan zijn onze stad deze maand te bezoeken. Ze zullen omvergeblazen worden door de razendsnelle snelheid van 5G maar ook door de schoonheid van onze stad, die ze op een fascinerende manier kunnen verkennen met de Augmented City-app. We zijn ook erg blij om opnieuw The Tall Ships Races te verwelkomen, deze keer ondersteund door Orange Belgium. We zijn blij om de mogelijkheden te zien die Orange Belgium ons zal brengen met een netwerk dat nog meer mogelijkheden biedt en nog betere prestaties levert.”

Via de volgende links kan de Augmented City-app worden gedownload in de Apple Store of Google Play:

Mocht de QR-code niet werken, kan deze link als alternatief gebruikt worden: https://www.orangeaugmentedcity.com/