14/03/22 10:03

Commercieel nieuws

Orange Belgium lanceert nieuwe generatie van TV decoders voor een ongeziene tv-beleving met onuitgegeven features en geïntegreerde apps zoals VRT NU, Auvio, VTM GO, RTL Play, Amazon Prime Video en Streamz

Terug naar nieuws index

Nadat Orange Belgium de magische kaap van 400.000 convergente klanten rondde, lanceert het nu een nieuwe generatie van TV decoders op basis van Android TV en boordevol nieuwe features. Voorbeelden zijn de native apps van contentproviders zoals Amazon Prime Video en Streamz, Chromecast-mogelijkheden of een nieuwe cloud-tv-opnamedienst voor meerdere schermen.

Zijn klanten de best mogelijke beleving bieden: dat is de lijfspreuk die Orange Belgium hanteert. Nadat cord-cutters werden verwend met opties zoals Jupiler Pro League en Orange TV Lite gaat Orange Belgium nu nog een stapje verder om zijn tv-klanten de best denkbare ervaring te bieden. Hoe? Door gloednieuwe TV decoders te lanceren, boordevol nieuwe mogelijkheden:

  • De nieuwe interface op basis van het Android TV-ecosysteem geeft de gebruiker directe toegang tot de native applicaties van contentproviders zoals VRT NU en RTBF Auvio, en dus ook tot de door hem gezochte content. Enkele van die native apps zijn vooraf geïnstalleerd en vereisen geen Google-account om ze te openen of te updaten... voor een ultiem gebruiksgemak
  • De nieuwe, hoogwaardige chipset in de decoder maakt het mogelijk om 4K content te kijken
  • De nieuwe TV decoders draaien in het Android-systeem en geven dus ook toegang tot een heleboel verschillende apps en games
  • Dankzij Google Assistant is spraakbediening mogelijk, via een microfoontje in de afstandsbediening
  • Nieuw is ook dat opnames voortaan in de Orange cloud worden opgeslagen. Zo kunnen gebruikers van hetzelfde gezin hun opnames op eender welk toestel opvragen – op tv of via de Orange TV Plus-app (smartphone, tablet, web)

Om zijn waardepropositie nog verder te versterken, pakt Orange Belgium bij de lancering van zijn gloednieuwe TV decoders uit met extra contentvoordelen, want dankzij een samenwerking met Streamz krijgen klanten drie maanden gratis toegang tot de volledige catalogus van de streamingdienst.

Orange Belgium neemt zijn verantwoordelijkheid op en keek niet op een inspanning meer of minder om zijn nieuwe apparaten zo duurzaam mogelijk te maken. De TV decoder en afstandsbediening zijn allebei gemaakt van gerecycleerd en/of recycleerbaar materiaal. Ze zijn milieuvriendelijk en energie-efficiënt.

Christophe Dujardin, Chief Consumer Officer van Orange Belgium: "Deze nieuwe generatie van TV decoders luidt niet alleen de lancering in van een nieuw apparaat; ze veranderen de manier waarop we onze klanten van content voorzien ingrijpend. Dankzij de toevoeging van native applicaties en verschillende andere features, geven we hen alle teugels in handen en zetten we de deur open voor een nieuwe, innoverende beleving. Door meerdere, en zelfs lokale contentproviders een platform aan te reiken, ondersteunen we bovendien de diversiteit in de productie en in de beleving van onze klanten."