24/02/17 10:08

Corporate nieuws

Orange Belgium neemt een volgende stap in prepaid identificatie en implementeert een innovatief identificatieproces in 1.700 prepaid verkooppunten

Terug naar nieuws index

Na een succesvolle implementatie van prepaid identificatie in alle eigen Orange shops en via de Orange website in 2016, start Orange nu met de uitrol van een nieuw identificatieproces en dat in 1.700 Orange prepaid verkoopkanalen. Dit innovatieve proces zorgt voor een efficiënte identificatie en registratie van nieuwe en bestaande prepaidklanten en dat in slechts enkele seconden.

Om nog een extra stap verder te gaan in de identificatie van zijn prepaid klantenbestand, ontwikkelde Orange een innovatief identificatieproces, dat momenteel wordt uitgerold. Deze bestaat uit een vooruitstrevende terminal ontwikkeld door FAMOCO, leider in beveiligde business terminals. Met het identificatietoestel kunnen verkooppunten van Orange-herlaadkaarten de identiteit van hun klanten controleren en registreren in slechts enkele seconden door hun identiteitskaart of paspoort te scannen. Het hele proces is perfect veilig en betrouwbaar, waardoor ID-verificatie een fluitje van een cent wordt. Deze innovatieve oplossing zorgt voor pure tijdwinst en een zeer hoge efficiëntie voor zowel de klant als het verkooppunt.

Snelle en efficiënte prepaid ID in 1.700 verkooppunten

De erkende Orange-prepaidverkooppunten (tankstations, krantenwinkels enz.) ontvangen een terminal en er werden specifieke opleidingen georganiseerd opdat de medewerkers de identiteitskaart van de klant probleemloos kan scannen met de draadloze terminal. Hij ziet dan meteen of de identiteits kaart geldig is of niet. Indien geldig, wordt de SIM-kaart geactiveerd.

Cristina Zanchi, Chief Consumer Officer: “Om het leven van onze klanten en resellers gemakkelijker te maken en in overeenstemming met het koninklijk besluit van 16 december 2016 die de identificatie van prepaidklanten verplicht maakt, ontwikkelden we een nieuwe, efficiënte oplossing voor prepaid identificatie. Het systeem dat we in onze winkels installeerden, is heel betrouwbaar en supereenvoudig. Het laat ons toe om onze prepaidklanten bijzonder snel en efficiënt te registreren aangezien het proces waterdicht verloopt en slechts een tiental seconden in beslag neemt. We nodigen daarom al onze prepaid-klanten uit om zich te registreren, via onze website of in onze shops of resellers. Het neemt maar een beetje tijd in beslag en zo zijn ze alvast geregistreerd alvorens prepaid identificatie voor iedereen verplicht wordt.”

“De identificatietool is de perfecte oplossing voor prepaidregistratie, en de verkoper kan hem makkelijk personaliseren. De gegevens worden snel en automatisch gelezen, en het risico op diefstal of fraude wordt helemaal uitgesloten. Ook qua veiligheid behoren onze apparaten tot de beste op de markt,” aldus Lionel Baraban, medeoprichter en CEO van FAMOCO.

Een nieuwe klant identificeren duurt slechts enkele seconden

De gebruiker koopt een Orange SIM-kaart of hij wil zijn kaart herladen, dan vraagt de winkelverantwoordelijke een identiteitskaart. Die wordt gescand, waarna het toestel connecteert met CheckDoc (de officiële databank van de Belgische overheid) om te kijken of de identiteitskaart geldig is. Indien gevalideerd door Checkdoc, dan kan de winkelverantwoordelijke de prepaid SIM-kaart activeren of herladen.

Klik hier om de video te bekijken.

Tegen het einde van de maand moeten alle 1.700 verkooppunten hun toestel ontvangen hebben.

De Orange Groep kondigde onlangs aan dat Orange Digital Ventures deelneemt aan fondsenwerving bij FAMOCO en dat voor 11 miljoen euro. Orange Digital Ventures identificeert en ondersteunt start-ups van bij het prille begin in hun ontwikkeling door minderheidsaandelen te nemen in hun aandelenkapitaal.