04/10/19 11:13

Corporate nieuws

Orange Belgium steunt één van de grootste esports-competities in de Benelux en lanceert eigen gaming platform

Terug naar nieuws index

Orange Belgium gelooft in de toekomst van esports, competitief gamen, en verlengt daarom zijn sponsorovereenkomst met esports-team Sector One. Voorts ondersteunt Orange Belgium het GameForce Masters-toernooi dat dit weekend in Mechelen plaatsvindt, één van de grootste esports-competities in de Benelux met een prijzenpot van 30.000 euro. 

Op 2 augustus 2019 stelde Orange Belgium een plotse piek van 55% vast op zijn netwerk. Die dag startte het tiende seizoen van het spel Fortnite en dat liet zich voelen in het internetverkeer. Een paar dagen later piekte het internetverkeer opnieuw toen een patch voor het spel werd gereleased. Dat bewijst dat gaming en esports een enorme impact hebben op onze markt. De populariteit van esports blijft ook toenemen. De sector wordt steeds professioneler en de business groeit. Verwacht wordt dat de wereldwijde esports-markt in 2019 een omzet zal genereren van 2,3 miljard euro.

Een bloeiende markt in België

Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 48% van de Belgen weleens een videospelletje speelt en dat 24% bereid is daarvoor te betalen. Waar 'klassieke gamers' vooral op hun smartphone (70%), pc (68%) of tablet (51%) spelen, kiest de professionele esporter doorgaans voor de pc (95%), het online platform Steam (92%) of een specifieke gaming computer (90%). Wanneer we de populairste consoles bekijken, dan steekt Playstation 4 er met kop en schouders bovenuit onder de gamers en esporters.

De verschillen zitten uiteraard ook in de tijd die mensen gamend doorbrengen. 56% van de esporters speelt meer dan 5 uur op weekdagen en 43% van hen meer dan 10 uur in de weekends.  

Sponsoring van Belgische esports-elite en een gamingplatform

Bovenstaande sterkt Orange Belgium in zijn overtuiging dat esports in België een gigantisch potentieel heeft. Daarom besliste het bedrijf zijn sponsorcontract met het team Sector One te verlengen. Dat team is gespecialiseerd in de games League of Legends, Counter Strike: Global Offensive en Hearthstone. Sector One is uitgegroeid tot één van de beste teams in de Benelux en een geduchte tegenstander op het Europese toneel.

Orange Belgium ondersteunt eveneens opnieuw de GameForce Masters, het belangrijkste esports-evenement in België, waar gamers kunnen azen op een prijzenpot van 30.000 euro. De wedstrijd lokt duizenden esportliefhebbers en het deelnemersveld bestaat uit de beste teams uit onze regio. Tijdens de GameForce Convention op 5 en 6 oktober in de Nekkerhal in Mechelen worden meer dan 15.000 bezoekers verwacht. Het is al het tweede jaar op rij dat Orange Belgium in esports investeert, overtuigd van het potentieel van de markt en de innovatie die deze discipline teweegbrengt in de IT- en telecomsectoren.

Meer nog, Orange Belgium heeft onlangs een eigen gaming platform gelanceerd, Arena, waar spelers zich een weg naar de top kunnen vechten via talrijke tornooien. Ze kunnen zich er meten met andere gaming fanatici en meedingen naar mooie prijzen.