08/06/18 10:29

Commercieel nieuws

Orange Belgium verbetert zijn klantervaring met de lancering van 'Voice over WiFi' en 'Voice over 4G', beschikbaar vanaf vandaag

Terug naar nieuws index

Orange Belgium blijft investeren om zijn particuliere en professionele klanten een unieke klantervaring te bieden. Orange is de eerste operator die 'Voice over WiFi' (VoWiFi) en 'Voice over 4G' (VoLTE) uitrolt vanaf vandaag. Beide technologieën verbeteren de communicatie met een glashelder geluid, een grotere dekking en een opvallend kortere verbindingstijd. Orange-klanten kunnen voortaan overal verbinding maken met de beste beschikbare technologie om in de best mogelijke omstandigheden te bellen op het wifi-, 2G-, 3G- of 4G-netwerk van Orange.

Met de introductie van technologieën als VoWiFi en VoLTE garandeert Orange de continuïteit van zijn telefonie, want naast de netwerkdekking worden ook de gebruikstoepassingen uitgebreid. Bovendien is Orange de eerste operator in België die zowel VoWiFi als VoLTE vandaag introduceert en ook de enige operator die nu HD-telefonie aanbiedt op alle technologieën (2G/3G/4G/VoWiFi).

VoWiFi maakt glasheldere oproepen mogelijk op plaatsen waar geen mobiel netwerk is

Tegenwoordig wordt 1 oproep op 2 binnenshuis tot stand gebracht en klanten verwachten dat ze kunnen bellen waar en wanneer ze maar willen. Problemen met indoor-oproepen zijn de voornaamste reden voor ontevredenheid bij klanten. VoWiFi maakt nu een einde aan dat probleem. Want dankzij de technologie kan de klant bellen, zelfs op plaatsen waar er geen mobiel netwerk beschikbaar is. Om via wifi te bellen heeft de klant een mobiel postpaidabonnement van Orange nodig, een compatibel toestel, een degelijke wifiverbinding en de VoWiFi-technologie moet geactiveerd zijn op zijn smartphone. Hij zal dan glashelder kunnen bellen thuis, maar ook op openbare plaatsen met een wifiverbinding, in de kelder, op de trein enz.

VoLTE maakt het mogelijk om rechtstreeks op het 4G-netwerk te bellen voor nog meer comfort en snelheid

Naast de VoWiFi-technologie zal VoLTE een extra technologie aanbieden om in HD te bellen. Bovendien wordt een oproep in amper 2 seconden tot stand gebracht (waar dat vandaag tot wel 10 seconden kan duren via 2G of 3G). Klanten die bellen op het 4G-netwerk van Orange zullen tijdens hun gesprek kunnen multitasken, want zij kunnen tegelijk surfen of downloaden aan 4G-snelheid. Om via het 4G-netwerk van Orange te bellen heeft de klant een mobiel postpaidabonnement van Orange nodig, een compatibel toestel, 4G-dekking en de VoLTE-technologie moet geactiveerd zijn op zijn smartphone.

Orange-klanten met een Samsung Galaxy S7/S7 Edge zullen als eersten in België gebruik kunnen maken van deze technologieën. Klanten met een Samsung Galaxy S8/S8+ en Galaxy S9/S9+ zullen kort daarop volgen. Klanten met een iPhone (5S of later) zullen eerst gebruik kunnen maken van VoWiFi; VoLTE wordt binnenkort geactiveerd. Daarnaast werkt Orange nauw samen met Huawei en andere fabrikanten om de beide technologieën in de nabije toekomst te activeren.

Particuliere en professionele klanten zullen geïnformeerd worden over hoe ze de technologie kunnen activeren in de Instellingen van hun smartphone. Orange-klanten met een Samsung moeten gaan naar Telefoon -> Oproepinstellingen > Bel via WiFi en de optie activeren. Orange-klanten met een iPhone gaan naar Instellingen > Mobiele data > Bellen via wifi en de optie 'Bellen via wifi op dit apparaat' activeren. De gebruiker kan 'Bellen via wifi' pas inschakelen als hij de laatste upgrade op zijn apparaat heeft geïnstalleerd.

Oproepen via 'Voice over WiFi' en 'Voice over 4G' worden gefactureerd als gewone oproepen.

Orange blijft investeren in de kwaliteit en dekking van zijn netwerk voor een unieke klantervaring

Cristina Zanchi, Chief Consumer Officer, reageert: "Een van de grootste ergernissen bij klanten zijn de problemen die ze ondervinden wanneer ze willen bellen in een omgeving die een goede verbinding verstoort. Dankzij de introductie van VoWiFi en VoLTE op ons netwerk kunnen onze klanten weer met plezier bellen omdat ze weten dat ze altijd en overal kunnen bellen zonder dat ze zich ergens zorgen om hoeven te maken. Ze hoeven geen app te installeren en er zijn geen extra kosten aan verbonden. Hun smartphone zal de beste beschikbare verbinding kiezen. Omdat we onze klanten de garantie willen bieden dat ze het beste netwerk gebruiken voor een redelijke prijs zullen we blijven in ons netwerk investeren."

Deze technologische innovatie maakt deel uit van de Orange-strategie die focust op de verbetering van de kwaliteit van het Orange-netwerk en de dekking in gebouwen. Vandaag maakt meer dan 99,7 % van de Belgische bevolking gebruik van het 4G-netwerk van Orange, dat door verschillende externe partijen als een van de beste mobiele netwerken in België wordt gezien. Dat blijkt uit de dekkingskaarten van telecomregulator BIPT en recent nog de BeCover+ app van een bekende consumentenorganisatie.

Meer info op www.orange.be/nl/bellenviawifi