10/09/18 10:28

Commercieel nieuws

Orange Belgium wordt hoofdsponsor van eSports-team Sector One en van GameForce Masters, het grootste eSports-toernooi in de Benelux

Terug naar nieuws index

Vandaag kondigde Orange Belgium aan in zee te zullen gaan met twee van de grootste spelers in het competitieve videogamecircuit (eSports) in België. Orange Belgium is meer bepaald de nieuwe trotse hoofdsponsor van het bekende eSports-team Sector One en van het hoog aangeschreven GameForce Masters-toernooi, dat in oktober in Mechelen georganiseerd wordt. Dankzij die twee partnerships wordt Orange één van de grootste spelers in het Belgische eSports-circuit.

ESports zijn georganiseerde wedstrijden voor professionele gamers. De meeste eSports-toernooien worden georganiseerd rond specifieke genres zoals real-time strategy games (StarCraft II), first-person shooters (Counter-Strike: Global Offensive), vechtspellen en multiplayer online battle arena games (League of Legends). De toernooien worden live gestreamd en er is een smak prijzengeld te winnen.

Cristina Zanchi, Chief Consumer Officer, reageert: "We zijn heel blij deel te mogen uitmaken van het eSports-circuit. Dankzij deze sponsorovereenkomst kunnen we ons als merk nog sterker profileren bij een belangrijke groep klanten. 55 % van alle Belgen gamet, op zijn smartphone of pc. En dat aantal neemt gestaag toe. Daarom kunnen we amper wachten om Sector One een duwtje in de rug te geven en onze schouders te zetten onder GameForce Masters. Bovendien geven we onze klanten zo de kans om kennis te maken met deze nieuwe discipline en zelf deel uit te maken van deze unieke wereld. We willen ze van eSports laten proeven en de sport zo toegankelijk mogelijk maken door onze klanten enorm veel mobiele data te geven waarmee ze deze opwindende wedstrijden rechtstreeks kunnen volgen of er zelfs aan deelnemen, altijd en overal dankzij ons kwalitatief hoogstaand en erkend 4G-netwerk."

Sector One neemt in oktober deel aan het GameForce Masters-toernooi

Op 13 en 14 oktober zal Sector One de kleuren van Orange verdedigen op de GameForce Masters in Mechelen, waar teams van over heel de wereld zullen strijden om de titel van GameForce Master en hun deel van een prijzenpot van 25.000 euro.

Damien Rapoye, woordvoerder van Sector One en de GameForce Masters, legt uit: "Het is een hele eer om met Orange in zee te gaan. Dat een sterk merk als Orange voortborduurt op het succes van eSports betekent dat we nog jaren goed zitten op het gebied van kwaliteit en innovatie. Orange is een merk dat vooruit wil, een merk dat jongeren aanspreekt. We kijken ernaar uit om samen eSports in België een duwtje in de rug te geven en lokale talenten op de kaart te zetten."

Esports boost in België door een samenwerking met Sector One en de GameForce Masters

Sinds 2014 koesterde het eSports-team Sector One de ambitie om het landschap in de Benelux te domineren; iets waar het team van 25 professionele spelers ook in slaagde. Het team van spelers uit België en onze buurlanden reeg de voorbije jaren de successen aaneen (Belgisch kampioen, winnaar van het ESL Benelux Winter Championship) en zette een nieuwe norm voor lokale eSports-teams.

De GameForce Masters is het grootste eSports-event in de Benelux, met een prijzenpot van 25.000 euro. Deelnemers moeten zich via de online qualifiers plaatsen voor de grote finale, waar ze (in League of Legends, Counter-Strike: GO, Hearthstone en Rocket League) niet onder de druk van een uitgelaten publiek mogen bezwijken wanneer ze een gooi doen naar eeuwige roem (en hun deel van het prijzengeld).

Meer info op: sectorone.eu en masters.gameforce.be