12/12/17 12:15

Corporate nieuws

Start-ups CommuniThings, Zembro en Charlie24 officieel geselecteerd voor het eerste Orange Fab-seizoen in België en Luxemburg

Terug naar nieuws index

In september werd de eerste editie van Orange Fab, het exclusieve internationale acceleratornetwerk van Orange, in België en Luxemburg op gang getrapt. Zestig start-ups dienden hun kandidatuur in. Begin november stelden twintig start-ups hun innovatieve producten en diensten voor aan een jury van experten. Tien stootten door naar de finale. Afgelopen week werden CommuniThings, Zembro en Charlie24 geselecteerd om officieel deel te nemen aan dit eerste seizoen van Orange Fab in België en Luxemburg. De belangrijkste doelstellingen zijn enerzijds een commerciële acceleratie bewerkstelligen tussen de start-ups en de Business Units van Orange Belgium en Luxemburg en anderzijds de start-ups helpen te groeien dankzij het wereldwijde netwerk van Orange.

Op 1 september 2017 stelde Orange Fab BeLux zich voor het eerst open voor Belgische en Luxemburgse start-ups die nieuwe producten en innovatieve diensten ontwikkelen in sectoren als big data, artificiële intelligentie, het Internet of Things, mobiele videocontent, netwerken enz. Van de zestig start-ups die zich inschreven, nemen er drie deel aan Orange Fab, het programma dat de Orange-groep in het leven riep om talenten die onze manier van leven en werken zullen heruitvinden, te steunen en een duwtje in de rug te geven.

Michaël Trabbia, CEO van Orange Belgium, licht toe: "De winnende start-ups bliezen ons omver met krachtige speeches en sterke argumenten over hoe hun vernieuwende producten en diensten het portfolio van Orange kunnen aanvullen. Dankzij het programma Orange Fab krijgen ze van half januari tot half april 2018 en met de steun van onder andere onze sales-, marketing- en communicatiediensten een boost in België en Luxemburg. Tevens zullen ze profiteren van internationale visibiliteit op het hoogste niveau dankzij de Orange-groep en diens wereldwijde aanwezigheid in 29 landen en de meer dan 250 miljoen klanten. We kijken ernaar uit hun bedrijf te helpen groeien en een sterke win-win samenwerking op te zetten."

CommuniThings, Zembro en Charlie24 starten een nieuwe fase in hun ontwikkeling

CommuniThings levert slimme parkeeroplossingen aan steden die verkeersopstoppingen willen vermijden als gevolg van bestuurders die een parkeerplaats zoeken. De jury was onder de indruk van het NB-IoT-platform, dat als synergetisch wordt beschouwd met het NB-IoT-aanbod van Orange voor de B2B-markt.

Etay Oren, CEO van CommuniThings: "We kijken ernaar uit om onze samenwerking met Orange verder uit te diepen en onze aanwezigheid binnen het netwerk van Orange uit te breiden." De aanstaande lancering van NB-IoT door Orange stelt ons in staat om specifieke energiezuinige oplossingen te ontwikkelen voor steden en bedrijven in verschillende segmenten. Het is een geweldige kans om met de technische experten van Orange te werken en te zien hoe we onze IoT-oplossingen kunnen optimaliseren en uitbreiden."

Het moderne alarmsysteem van Zembro is een smartwatch ontworpen voor actieve senioren. Zembro helpt senioren om zo lang als mogelijk zelfstandig thuis te blijven wonen. Dankzij Zembro kunnen familieleden op hun twee oren slapen, omdat ze weten dat senioren in nood de hulpdiensten kunnen bereiken.

Johan De Geyter, CEO van Zembro: "Volgens ons zal onze smartwatch een enorme meerwaarde zijn binnen de slimme objecten die Orange aanbiedt. De marketing- en salesteams van Orange zullen ons beslist helpen om steviger voet aan de grond te krijgen op de Belgische en Luxemburgse markt, en in Europa in het algemeen."

Charlie24 werd geselecteerd omdat zijn on-demand pechverhelping, waarmee bestuurders onmiddellijke pechverhelping bij lokale takeldiensten kunnen vragen, tegen een duidelijke en vooraf bepaalde prijs als product geïntegreerd zou kunnen worden in de diensten van Orange voor klanten.

Chris Aelbrecht is een van de oprichters van Charlie24: "We zijn heel blij dat Orange ons heeft gekozen om deel uit te maken van Orange Fab. We zijn er sterk van overtuigd dat we een meerwaarde kunnen betekenen voor Orange-klanten omdat er al verkeersdiensten zoals Coyote worden aangeboden in veel tariefplannen. Met Assistance-on-Demand van Charlie24 zullen met een gerust gemoed de weg op gaan."

Meer info over de winnaars: www.communithings.com, www.zembro.com, www.charlie24.com.

Meer info over Orange Fab in België en Luxemburg op: www.orangefab.be

Over Orange Fab

Orange Fab is een internationaal acceleratornetwerk voor start-ups van de groep Orange dat al in 15 landen actief is. Het belangrijkste doel van Orange Fab is een commercieel partnership te sluiten tussen de start-ups en de Business Units binnen Orange. Daarnaast wil het ook start-ups helpen om hun business en activiteiten te boosten. Het netwerk van Orange Fab wil een springplank zijn voor start-ups die de groei en zichtbaarheid van start-ups zowel lokaal als internationaal in een stroomversnelling kan brengen. Sinds zijn lancering in 2013 speelde Orange Fab een belangrijke rol in het stimuleren van de groei van bijna 250 start-ups wereldwijd.