02/06/22 10:00

Corporate nieuws

Virtual Rangers, Nirli en withVR treden toe tot het vijfde seizoen van Orange Belgium's start-up accelerator programma: Orange Fab BeLux

Terug naar nieuws index

 

Na een grondige preselectie en pitch-proces zullen Virtual Rangers, Nirli en withVR deelnemen aan het vijfde seizoen van het Orange Fab-programma, waardoor ze kunnen innoveren op 5G-toepassingen binnen het wereldwijde kader van de Orange groep en zijn 18 Orange Fabs over de hele wereld. Na Antwerpen en Brussel vond de editie van dit jaar plaats in La Grand Poste te Luik, waar binnenkort het volgende Orange Belgium 5G Lab zal openen. De geselecteerde start-ups krijgen ondersteuning van Orange-experts en premium toegang tot Orange 5G Labs en de contacten van de operator. Het doel van het Orange Fab-programma is om een zakelijk partnerschap op lange termijn op te bouwen met deze innovatieve start-ups. Het thema van dit vijfde seizoen is de ontwikkeling van nieuwe ervaringen (AR/VR/metaverse) op het Orange multigigigabit-netwerk, met de nadruk op nieuwe winkel- en retailervaringen, entertainment, sporttechnologie en gezondheidszorg.

Voor dit vijfde seizoen van het Orange Fab programma, gericht op de nieuwe ervaringen in Augmented Reality, Virtual Reality en de metaverse, en na een eerste selectie, kregen 5 kandidaten de kans om hun project te pitchen voor een jury van hoog niveau van Orange Belgium en Luxemburg C-Executives.

Uiteindelijk werden de volgende 3 projecten gekozen:

Matthieu Bracchetti van Virtual Rangers: "We hadden nooit kunnen denken dat we zouden worden uitgekozen om deel te nemen aan het Orange Fab accelerator programma. Wij bij Virtual Rangers voelen ons vereerd dat onze expertise erkend wordt door de Orange groep. Het kan alleen maar een voorbode zijn van een geweldige samenwerking. We zijn klaar om verder te gaan in deze samenwerking en om te laten zien waartoe we in staat zijn op het gebied van VR, AR en metaverse. We kijken uit naar een nauwe samenwerking met Corinne Lozé, CEO van Orange Luxemburg. Bedankt, Orange!"

Jean-Marc Duyckaerts van Nirli: "We zijn echt blij dat we vandaag de erkenning van de Orange groep krijgen, vooral in Luik, waar ik persoonlijk mijn studies aan HELMo Liège heb afgerond. Deze nominatie is een belangrijke mijlpaal voor het werk van het hele team en ook een nieuwe start met de Orange-experts en het ecosysteem. We zijn vereerd dat we de kans krijgen om nauw samen te werken met Werner De Laet, Chief Enterprise, Wholesale & Innovation bij Orange Belgium. We kijken ernaar uit om projecten te ontwikkelen, samen te werken met klanten en nieuwe gebieden te verkennen om onze VR, AR en metaverse oplossingen te ontwikkelen met de hulp van Orange Belgium."

Gareth Walkom van withVR: "Ik ben overweldigd dat withVR één van de geselecteerde start-ups is voor de Orange Fab accelerator. Deze prestatie benadrukt niet alleen de zeer gewaardeerde virtual reality logopedietools die we bij withVR aanbieden, maar ook de bereidheid van Orange om de toekomstige logopedie te ondersteunen. Onze samenwerking met Orange betekent dat we eindelijk het ware potentieel van 5G kunnen ontsluiten en digitale gelijkheid kunnen bieden aan diegenen die communicatie het moeilijkst vinden. We kijken ernaar uit om te werken onder het mentorschap van Christophe Dujardin, Chief Customer Officer bij Orange Belgium.”

Door deel te nemen aan dit programma zullen de geselecteerde start-ups kunnen genieten van de steun van Orange-experts om hun projecten verder te ontwikkelen en op te schalen, maar ook om exclusieve contracten te ontwikkelen met Orange business units en klanten. Ze zullen ook profiteren van een verhoogde zichtbaarheid en van de mogelijkheid om unieke kansen te ontsluiten binnen de wereldwijde Orange groep. In België heeft Orange Fab sinds 2016 275 aanvragen ontvangen die hebben geleid tot 13 versnelde start-ups en vijf ondertekende partnerschappen. Zij konden allemaal profiteren van Orange 'best of breeds', het unieke netwerk van de vele entiteiten en partners van de groep die uitblinken in verschillende onderdelen van de telecommunicatie.

Wereldwijde succesverhalen

De voorbije zes jaar resulteerde het Orange Fab BeLux-programma in verschillende succesverhalen. CommuniThings, versneld in de eerste editie, heeft in de loop der jaren verschillende partnerships gesloten met Orange, waarbij het zijn IoT-aanbod combineerde met de verkoopkracht van Orange. Vandaag breidt de start-up internationaal uit. OTIV, de winnaar van vorig seizoen, heeft zijn oplossing 5G-compatibel gemaakt door gebruik te maken van de testomgeving van Orange. Dankzij het advies van experts heeft het nu verschillende partnerships op Europees niveau.

Werner De Laet, Chief Enterprise, Wholesale & Innovation bij Orange Belgium: "Deze vijfde editie van Orange Fab BeLux werd al gekenmerkt door de kwaliteit van de projecten en de aanpak van de kandidaten. Na een grondige selectie hebben we deze drie start-ups gekozen om samen met hen win-win business partnerships op te bouwen en hen te helpen hun potentieel te ontsluiten, dit keer met een duidelijke focus op het creëren van nieuwe ervaringen dankzij innovatieve technologieën. We geloven echt dat ze zullen kunnen profiteren van onze expertise en internationale reikwijdte om hun activiteiten op te schalen en dat we interessante kansen zullen kunnen creëren, voor hen, maar ook voor ons en onze klanten en partners."

De Orange Fab 2022 finalisten waren:

- Poolpio: Vol creativiteit bouwt Poolpio unieke virtual reality-ervaringen. Van "in real life" immersieve shows tot metaverse, ze blijven verbazen.

- Virtual Rangers: Jack of all trades, Virtual Rangers ontwikkelt op maat gemaakte VR, AR, Metaverse en Gaming ervaringen voor hun klanten.

- Nirli: AR, VR en metaverse ervaringen bouwen in de sectoren van gezondheid, bouw, retail of industrie, Nirli schuwt geen enkele uitdaging!

- Urban Time Travel: Urban Time Travel heeft een belofte: je laten reizen in het verleden dankzij virtual reality met als doel cultureel erfgoed levend te houden.

- withVR: withVR creëert gepersonaliseerde virtual reality-situaties zodat mensen met spraakproblemen en -verschillen een veilige ruimte hebben om te spreken.

Voor meer informatie, bezoek de Orange Fab website.