28/12/17 10:34

Commercieel nieuws

Visual Voicemail nu beschikbaar voor Orange-klanten met een Android-smartphone

Terug naar nieuws index

Vanaf vandaag biedt Orange Belgium zijn klanten met een Android-toestel de dienst Visual Voicemail aan, waarmee ze hun voicemail rechtstreeks op hun smartphone kunnen beheren. In 2011 was Orange de eerste om deze dienst aan te bieden voor iPhone. Vandaag is Orange Belgium de vijfde operator wereldwijd die deze handige dienst beschikbaar maakt voor zijn klanten.

Orange Belgium lanceerde Visual Voicemail voor Android en iPhone voor zijn postpaidklanten, maar ook prepaidklanten met Tempo Giga of Tempo Touch kunnen de dienst installeren.

Visual Voicemail maakt het mogelijk om voicemailberichten rechtstreeks op een smartphone te beheren. De voicemails komen toe als een geluidsopname, zodat je ze eenvoudig kan beluisteren, terugspoelen, pauzeren, doorspoelen en doorsturen naar anderen. Alle voicemails verschijnen in een lijst waar de klant ze makkelijk kan beheren. Hij ziet wie hem heeft gebeld, wanneer en hoe lang het bericht is. Daarop kan hij de persoon die een bericht heeft ingesproken terugbellen, of antwoorden via mail of sms. Orange biedt de dienst gratis aan binnen de EU (de dienst gebruikt mobiele data, gratis bij Orange). De berichten blijven beschikbaar, zelfs offline.

Vandaag gebruiken ruim 450.000 Orange-klanten met een iPhone Visual Voicemail dankzij Orange. Voortaan zullen ook Android-gebruikers toegang hebben tot deze handige dienst.

Cristina Zanchi, Chief Consumer Officer, reageert: "We zien dat onze klanten elke maand ongeveer 10 miljoen voicemailberichtjes inspreken. Die berichten duren gemiddeld 16,4 seconden. Omdat Orange zijn klanten het leven makkelijker wil maken, bieden we hun deze handige dienst aan waarmee ze eenvoudig hun berichten kunnen beheren, niet alleen de iPhone-gebruikers maar ook het toenemende aantal Android-gebruikers. Sinds november installeerden honderden Orange-klanten met een Android-toestel al Visual Voicemail. We verwachten dat dat aantal zal stijgen zodra hun smartphone naar de nieuwste softwareversie is geüpdatet en ze ontdekken hoe goed de dienst werkt."

De volgende Android-smartphones zijn compatibel met de dienst: Pixel/Nexus (Google) smartphones met Android 8.1, Android One-toestellen, smartphones van de merken Nokia, BQ, de Essential PH-1 ... en in de toekomst nog meer Android-toestellen.

Klanten die Visual Voicemail nog niet hebben, kunnen de dienst makkelijk activeren in de My Orange-applicatie op voorwaarde dat hun toestel compatibel is (vanaf iOS 7.0 en Android 8.1).

Meer info op www.orange.be/vvm