12/09/23 07:49

Corporate nieuws

Vlaamse Overheid benoemt Orange Belgium tot vertrouwenspartner voor mobiele connectiviteit en Internet of Things-diensten voor minimum 5 jaar, verlengbaar tot 7 jaar

Terug naar nieuws index

Orange Belgium is door de Vlaamse Overheid geselecteerd als vertrouwenspartner voor mobiele connectiviteit en Internet of Things-diensten voor de komende periode van minimum vijf jaar, verlengbaar tot zeven jaar. Het doel van het nieuwe overheidscontract, ter waarde van meer dan 23 miljoen euro, is om alle overheidsadministraties in het Vlaamse Gewest te laten genieten van het Orange Belgium mobiele netwerk en zijn dienstencatalogus tegen competitieve prijzen. De diensten omvatten een breed en modulair aanbod van mobiele telefonie, mobiele datacommunicatie voor professioneel gebruik en voor "Machine to Machine" (M2M) en "Internet of Things" (IoT) voor diverse administratieve entiteiten. De overeenkomst toont de ambitie van Orange Belgium om uit te blinken in klantenervaring, waarbij de telecomoperator oplossingen op maat blijft ontwikkelen en verbeteren.

Door de jaren heen is connectiviteit essentieel geworden in ons leven. Het belang van goed functionerende communicatiediensten voor de Vlaamse Overheid is dan ook cruciaal: connectiviteit is een onmisbare dagelijkse component in de uitvoering van haar beleid. Haar medewerkers moeten toegang hebben tot een uitstekend netwerk, onderbouwde systemen en oplossingen die een optimaal en comfortabel gebruik van de communicatiemiddelen mogelijk maken.

Een hernieuwd partnership gebaseerd op uitmuntende klantenervaring

Orange Belgium reageerde op de aanbesteding van de Vlaamse Overheid met een aanbod dat gekenmerkt wordt door de vastberadenheid om de Administratie te blijven ondersteunen op het vlak van innovatie en digitale transformatie. Aangezien er zowel nood is aan klassieke diensten als aan snel evoluerende technologieën, garandeert het aanbod van Orange Belgium de rol van digitale groeipool die de Overheid wenst te behouden, ondersteund door een langetermijnpartner die meedenkt in de realisatie ervan. Als pionier op de markt lanceerde Orange Belgium de trend naar ‘all-in/flat-rate’ aanbiedingen, gedreven door het steeds toenemende dataverbruik.

De raamovereenkomst tussen beide partners is afgesloten voor een periode van minimum vijf jaar, verlengbaar tot zeven jaar, met een contractwaarde van meer dan 23 miljoen euro. In totaal zullen meer dan 75.000 simkaarten en 9.500 kaarten voor "Machine to Machine" (M2M) en "Internet of Things" (IoT)-diensten worden geactiveerd voor diverse administratieve entiteiten. Op het gebied van mobiele telefonie en mobiele data wordt het aanbod van Orange Belgium bestempeld als revolutionair, flexibel en innovatief. Voor M2M/IoT zijn de sleutelwoorden transparantie, expertise en betrouwbaarheid.

Bovendien zal een groot aantal diensten een sterke toegevoegde waarde creëren in termen van comfort en veiligheid. Enkele voorbeelden zijn: Mobile Intelligent Voice Services, Orange Phone app, Mobile Threat Protection, Smart Parking voor EV, Start Walking 5G, IoT Live Objects en Mobile Antennas for Events.

Tot slot heeft Orange Belgium zich al geprofileerd als een echte innovator in Vlaanderen door de opening van het eerste 5G-netwerk in de haven van Antwerpen, het eerste permanente 5G-lab in Antwerpen en de uitrol van 5G-technologie in de centrumsteden Antwerpen, Gent, Leuven en langs de Vlaamse kust.

Xavier Pichon, Chief Executive Officer van Orange Belgium, zegt: “We zijn erg blij om de samenwerking verder te zetten met de Vlaamse Overheid, een langdurige partner sinds 2003, en bedanken de Administratie voor het vertrouwen. Onze jarenlange relatie is altijd gedreven geweest door een constant streven naar het aanbieden van een vlotte, innovatieve en betrouwbare service. Orange Belgium heeft een uniek DNA op de telecommarkt en is zeer goed geplaatst om zich op lange termijn te engageren tegenover zijn stakeholders. Dit partnerschap illustreert perfect onze 'Lead the Future'-strategie. Meer specifiek weerspiegelt het onze ambitie op het gebied van Customer Experience Excellence en ons vermogen om connectiviteitsdiensten van opmerkelijke kwaliteit aan te bieden, evenals op maat gemaakte waardeproposities.”

Frank Geets, Chief Executive Officer bij het Facilitair Bedrijf, voegt toe: “In een tijdperk waarin communicatie vormgeeft aan vooruitgang, kijkt het Facilitair Bedrijf uit naar deze nieuwe samenwerking met Orange voor mobiele telefonie, mobiele data, Machine to Machine en Internet of Things. Met de vooropgestelde betrouwbaarheid, innovatie en veiligheid grijpen we enthousiast de kans om de digitale ambities van de Vlaamse Overheid te versterken. Ons doel is om geavanceerde telecomoplossingen aan te bieden, niet alleen in termen van technologie, maar ook in termen van volumes en prijs, zodat al onze klanten ervan kunnen profiteren. Samen hopen we de grenzen van connectiviteit en mobiliteit te verleggen en vorm te geven aan een toekomst waarin communicatie geen beperkingen kent!