Netwerk

Orange in het centrum van de connectiviteit

Orange exploiteert een kwalitatief hoogstaand mobiel netwerk, waar voortdurend in geïnvesteerd wordt en dat zowel de 2G, 3G als 4G technologie aanbiedt.

88 %
van het totale mobiele dataverbruik is 4G-verkeer
949.800
IoT/M2M sim-kaarten
99,7 %
4G dekking
X 10
Totale mobiel dataverkeer vertienvoudigd sinds de lancering van 4G

Orange-netwerk: uitstekende kwaliteit en dekking ten dienste van klantenervaring

Orange blijft investeren om zijn dekking te verbeteren. Het toegenomen gebruik van mobiele datadiensten in alle aspecten van ons leven houdt in dat klanten steeds meer van Orange zijn gaan verlangen en dat ze niet minder verwachten dan topkwaliteit. Eind 2017 bedroeg de dekking buitenshuis van het 4G-netwerk van Orange Belgium 99,7 %. Binnenshuis was dat 93,5 %. De 4G+ dekking bedroeg 62,9 %, met extra mobiele connectiviteit in gebieden waar extra capaciteit nodig was.

Drie jaar later bedraagt onze 4G-netwerkdekking buitenshuis 99,8% en de indoor-dekking bedraagt nu 95,4%. De 4G + -dekking is gedurende deze periode aanzienlijk verbeterd en bedraagt nu 72,5%.

Orange investeert waar zijn klanten het nodig hebben. Met nagenoeg 100 extra netwerkinstallaties en de optimalisering van zijn huidige netwerkcapaciteit gaf Orange zijn 4G en 4G+ capaciteit een boost om ervoor te zorgen dat zijn klanten de gedenkwaardige momenten in hun leven makkelijk en snel kunnen delen en streamen via ultrasnel internet.

 

Algemene dekking


99,5 %

van de bevolking buitenshuis

4G-dekking


99 %

van de Belgische bevolking

Dekkingskaart

Betrouwbaarder vast aanbod voor bedrijven

Orange zette zich in om zijn glasvezel- en vdsl-netwerk te stroomlijnen en te optimaliseren, en deed dat op een manier die volstrekt transparant is voor zijn professionele klanten.

Hierdoor kon het de betrouwbaarheid verbeteren van zijn oplossingen voor vaste telefonie, via analoge of digitale lijnen, en van zijn IP VPN-aanbieding.

Interconnectie

Tarieven voor gespreksafgifte op het vaste netwerk van Orange

Op 11/08/2006 nam het BIPT een beslissing rond de gespreksafgifte op afzonderlijke openbare telefoonnetwerken, verzorgd op een vaste locatie. Daarin werd bepaald dat Orange zijn tarieven voor gespreksafgifte op het vaste netwerk moet publiceren.