Onze strategie

4 strategische prioriteiten om een ongeëvenaarde klantenervaring te bewerkstelligen

Orange legde 4 strategische prioriteiten voor de komende jaren vast, die allemaal hetzelfde doel beogen: een ongeëvenaarde klantenervaring.

picto rocket2.png

De markt evolueert in sneltreinvaart richting convergentie. Een belangrijke prioriteit voor Orange is dan ook om zijn convergente aanbod uit te breiden. Er wordt verdere vooruitgang verwacht in het voortdurende streven om op de Belgische markt een haalbaar wettelijk kader te creëren waarmee concurrentie op de convergentiemarkt echt mogelijk wordt.

Het is voor Orange van cruciaal belang dat het zijn convergentie een boost geeft en erin slaagt dat te combineren met zijn mobiele aanbod zodat het zijn klantenbestand en inkomsten kan veiligstellen én doen toenemen. De bedoeling is om voort te bouwen op de mijlpaal van 100.000 Love-klanten in 2017 en op middellange termijn een marktaandeel van 10 % in breedbanddiensten te behalen.

picto medal2.png

De grote kracht − en het ware DNA − van Orange Belgium is mobile. Op mobiel vlak is Orange zelfs Belgisch kampioen. Maar die positie kan makkelijk overschaduwd worden door de huidige nadruk op convergente aanbiedingen. Het wil dan ook zijn positie als leidende aanbieder van mobiele diensten wil verstevigen.

Orange streeft ernaar nieuwe disruptieve mobiele aanbiedingen te lanceren om zo zijn dienstenaanbod te verrijken, zijn content te versterken en de trouw van zijn klanten te bestendigen. Het uiteindelijke doel: de voortreffelijke klantenervaring uitbreiden naar ieder lid van het gezin.

picto digit2.png

Terwijl Orange zijn aanbod voor particuliere klanten verder uitbreidt, verruimt het bedrijf ook zijn portfolio van beschikbare diensten voor zakelijke klanten. Boven op sterke mobiele en convergente producten en diensten biedt Orange Belgium ook heel wat nieuwe diensten aan voor ondernemingen, zoals fleet management, ondersteuning voor ICT en oplossingen voor werknemers. De volgende stap worden next-level diensten zoals cybersecurity.

Communicatie- en samenwerkingsdiensten worden steeds belangrijker voor heel wat bedrijven in België, maar vooral voor kmo’s. De strategische prioriteit van Orange is dan ook om in dit bijzonder concurrentiële marktsegment aan marktaandeel te winnen, onderneming per onderneming. Hoe? Door diensten en oplossingen aan te bieden die klanten een volledige peace-of-mind bieden.

picto brain2.png

Vorig jaar lanceerde Orange Belgium intern een uitvoerig project rond digitale transformatie met als slagzin ‘Een digitale en zorgzame werkgever’. De oude systemen worden ingrijpend bijgestuurd door middel van geavanceerde digitale oplossingen in iedere uithoek van het bedrijf, van facturatie en cloud-technologieën over HR en opleidingsprocessen.

Het uiteindelijke doel is om de bedrijfscultuur en werkwijze van Orange te transformeren en om de besluitvorming, samenwerking en innovatie sneller en flexibeler te doen verlopen. Wat Orange daarbij onderscheidt, is zijn bottom-upbenadering: door middel van enquêtes en feedback op alle niveaus peilt het bedrijf bij alle team members naar ideeën om de samenwerking en efficiëntie te verbeteren, struikelblokken weg te werken, enzovoort. Iedereen binnen het bedrijf werkt mee aan de totale transformatie van Orange − waarbij krachtige bruggen worden geslagen tussen werknemerservaring en klantenervaring.