Energie beheren, geen probleem

CO2-neutraliteit is voor ons een prioriteit. Het bewijs:
Onze CO2-uitstoot is sinds 2006 met bijna 80% gedaald.

Een minder energie-intensief netwerk

Onze datacenters, centraal in al onze inspanningen

We steken veel energie in het verminderen van ons energieverbruik. We evalueren voortdurend de energie-efficiëntie van onze technische stations en datacenters met een vast netwerk. En we passen onze systemen en processen aan zodra we vaststellen dat dit nodig is.

Groter, met kleinere voetafdruk

In 2019 hebben we een gloednieuw datacenter in gebruik genomen dat bijzonder energiezuinig is. Het vervangt op z’n eentje al vier kleinere structuren.

Airconditioning een paar graden lager

Om onze vestigingen te ventileren hebben we de airconditioning vervangen door … een koelsysteem dat 10 keer minder energie verbruikt!

Zonne-energie voor bijna al onze projecten

Binnenkort installeren we zonnepanelen op onze antennesites om direct stroom te leveren. En als er extra behoefte is, maken we gebruik van groene energie van goedgekeurde leveranciers.

persoon aan het werk

Een milieuvriendelijkere centrale hoofdzetel

werkruimte Orange kantoor

Groene stroom

Alle elektriciteit die in onze kantoren en technische gebouwen wordt gebruikt, is 100% groen. De CO2-uitstoot die we zo jaarlijks vermijden, komt overeen met het jaarverbruik van ongeveer 1000 Belgen.

Groene ideeën

We hebben overal in onze kantoren energiezuinige lampen geïnstalleerd. En zonnepanelen op het dak. En zelfs een regenwateropvangsysteem om de sanitaire voorzieningen te voorzien.

7 groene daden om meer energie te besparen

Ontdek onze tips om nog meer uit je wifi, vliegtuigmodus, batterij en apps te halen: alles is goed om meer energie te besparen.
En last but not least is er de Eco Filter die Orange ontwikkelde om de CO2-impact van de verhalen die gebruikers op Facebook en Instagram delen te beperken. Om je een idee te geven: per dag worden zo'n 95 miljoen foto's en video's gedeeld op Instagram. En dat heeft onze planeet geweten!

Onze Eco Filter is beschikbaar op:

Infographie