Klanten
Leve een zorgeloos digitaal bestaan
De digitale wereld evolueert. En niet iedereen heeft er toegang toe. Als vertrouwenspartner belooft Orange jou de sleutels te geven om je digitale vaardigheden in een veilige omgeving te ontwikkelen.
Orange Digital Center
Orange Belgium is vastbesloten om een geëngageerde en verantwoorde operator te zijn. Daarom richtte het vorig jaar het Orange Digital Center op, een plaats waar diverse initiatieven rond digitale inclusie en innovatie samenkomen.
Deze digitale opleidingsruimte is één groot ecosysteem voor het verwerven van digitale vaardigheden, het testen en finetunen van reële projecten, met de mogelijkheid om de realisatie van concrete ondernemersprojecten te versnellen.
Met veel plezier nodigen we je uit voor ons volgende webinar op 9 maart, in samenwerking met onze partner WeTechCare.
Een gratis webinar over cybersereniteit waarin experten je één uur lang advies geven over hoe de strijd tegen cybercriminaliteit aan te binden en op een veilige manier je plekje te vinden in deze digitale wereld.
Orange Telefoon
Een onbekend nummer? Een premium- of noodnummer?
Orange Telefoon is een gratis, reclamevrije en intuïtieve app die je standaard beltoets vervangt en ongewenste oproepen detecteert en blokkeert, onbekende nummers identificeert, je op de hoogte houdt van de tarieven naar speciale nummers, en nog veel meer.
In 2021 identificeerde de app ruim 128 miljoen kwaadwillige oproepen en oproepen van telemarketeers.
Phishing
Een verdachte sms of mail ontvangen? Klik niet op de link tot je zeker weet dat de afzender geen kwade bedoelingen heeft.
Phishing is een vorm van internetfraude, waarbij men probeert je op te lichten of te bedriegen. Alles begint met een mail die schijnbaar afkomstig is van een persoon of bedrijf dat je kent.
Maar laat je niet bij de neus nemen! Want in werkelijkheid is de mail afkomstig van een stel criminelen die uit zijn op je kredietkaart- of bankrekeningnummer, je wachtwoorden, je financiële gegevens, en ga zo maar door. En ze kunnen je ook proberen te overtuigen om een betaling uit te voeren.
Meer weten? Praat erover met andere Orange-klanten op Tribe, onze online community.
Cybersereniteit voor iedereen
Dankzij onze moderne communicatiemiddelen (internet, smartphone, …) is er veel mogelijk. Maar sommige van die mogelijkheden brengen ook problemen met zich mee. Om veilig om te gaan met deze digitale, virtuele wereld, moet je goed op de hoogte zijn en oppassen voor alles wat te mooi lijkt om waar te zijn.
Virussen, chantage, ongepast seksueel gedrag, phishing (= een techniek voor het stelen van je bankgegevens),... Er zijn best wel wat gevaren, maar er zijn ook evenveel oplossingen. Ontdek onze tips.
Professional? Om uw verbindingen te beveiligen, bieden wij u een hoge bescherming (zoals 's werelds beste app voor mobiele telefoonbescherming, graag gedaan). Bezoek onze website voor bedrijven als u meer informatie wenst.
Onze tips
Heb je kinderen?
- kies het apparaat en het abonnement dat het beste bij je kind past. Zelfs als dat niet helemaal strookt met wat hij/zij zelf zou kiezen
- informeer je kind over de effecten van schermen en het belang van er af en toe niet naar te kijken. Vooral 's avonds en ’s nachts
- maak je kind mee verantwoordelijk voor de veiligheid van het apparaat. Installeer samen een app die de smartphone scant en beschermt tegen malware
- niemand wordt graag de hele tijd gevolgd. Adviseer je kind om de ‘locatievoorzieningen’ en Bluetooth alleen in te schakelen wanneer dat nodig is. Bovendien spaart het de levensduur van de batterij. Ook mooi meegenomen. Toch?
- ouderlijke controle installeren? Configureer verschillende gebruikersprofielen op je Orange tv set-up box met onze tool, en stel een code in om het toestel te vergrendelen. Meer informatie vind je hier
Veilig surfen op het internet: do's en don'ts
- investeer in kwalitatieve (antivirus) bescherming en hou deze vooral up-to-date
- gebruik verschillende wachtwoorden, die niet eenvoudig te kraken zijn. Test ze op het internet
- doe geen enkele betaling op een website zonder https://-adres
- communiceer nooit een wachtwoord of andere vertrouwelijke informatie via sms, chat of e-mail
- beantwoord nooit onbekende mails of contactverzoeken van onbekenden. Controleer of je de afzenders kent en of ze betrouwbaar zijn
- klik niet op pop-ups, links of bijlagen. Zeker niet als ze je wijsmaken dat je 'de winnaar' bent, maar nooit hebt deelgenomen
- let extra op bij mensen, websites en berichten die je om hulp vragen, vooral als ze je een vergoeding beloven
- blijf uit de buurt van iedereen die je aanspoort tot enige seksuele activiteit via het internet
- lees zoveel mogelijk informatie over cybersecurity. Zoek eens: 'beveiligd internet en verbinding' op. Hieronder vind je al enkele interessante links: