Fonds

Wij engageren ons

Het bedrijfsfonds van Orange is in België actief via het Fonds Orange Belgium, dat is beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

De missie van dit bedrijfsfonds is al ruim 30 jaar om sterk in te zetten op digitalisering om zo iedereen gelijke kansen te geven.
Wij zijn zielsgelukkig dat we in België het Fonds Orange Belgium hebben opgericht, waarmee we willen bijdragen aan solidaire en verantwoorde projecten.

Dit mecenaat is in het leven geroepen om concrete hulp te bieden aan verenigingen die zich actief inzetten voor digitale inclusie.
Vandaag bevindt bijna 1 Belg op 2 zich in een situatie van digitale kwetsbaarheid (bron: Digitale Barometer 2022 van de Koning Boudewijnstichting).

Als telecommunicatiebedrijf zijn we ervan overtuigd dat wij ons steentje moeten bijdragen om iedereen toegang te geven tot de mogelijkheden die nieuwe technologieën bieden en om zo iedereen gelijke kansen te geven.
In de eerste plaats gaat onze aandacht naar mensen die digitaal uitgesloten zijn, en in het bijzonder kansarme jongeren en vrouwen.
Met onze technologieën en middelen gaan we volop voor meer digitale inclusie.

Lees het impactrapport over het 2023 jaar van het Fonds Orange Belgium

Bekijk het hier

foundation_dr_noir_vectorise_0.pngBe central

De digitale kloof in België

Focus op de 2022 Digital Inclusion Barometer van de Belgische bevolking tussen 16 en 74 jaar.

Bekijk het verslag

Onze mecenaatprojecten


codenplay

Eerste kennismaking met robotica en programmeren in basisscholen


In het kader van onze missie om iedereen gelijke digitale kansen te geven, steunen we de vzw CodeNPlay om 2300 kinderen te begeleiden in de digitale wereld.

Vanaf september zal CodeNPlay workshops robotica, programmeren en goede digitale praktijken geven in basisscholen verspreid over het Vlaamse en Waalse platteland.

Bedankt aan alle klanten die zo vrijgevig waren om hun Orange Thank You-cadeau in te wisselen voor een gift voor dit hartverwarmende project.

BeCode

Lancering van een mentorprogramma voor vrouwen


Meer vrouwen in technologie'

Als onderdeel van onze missie voor gendergelijkheid steunen we samen met de non-profitorganisatie BeCode een mentorprogramma voor vrouwen in technologie.

Onze ambitie is om een mentorprogramma aan te bieden voor 80 vrouwen, om zo hun kansen op een baan in een tech-beroep te vergroten.

Girleek

Het creëren van digitale huizen voor vrouwen in België


Het doel? Het aanbieden van opleidingen om kwetsbare vrouwen of vrouwen in een situatie van digitale kwetsbaarheid zelfstandiger te maken.
Op het programma: surfen op het net, een cv opstellen, gedragslijnen voor internetgebruik, gebruik van sociale media enz.
Dit is een ambitieus partnerschap met vzw Girleek.
In totaal zouden in 1 jaar tijd 1.546 vrouwen deze opleidingen moeten volgen, in het echt of op afstand, in Brussel en Antwerpen.
Het uiteindelijke doel: de digitale vrouw van de toekomst creëren en haar aan het werk krijgen.

En dank aan onze medewerkers die deelnamen aan een donatiecampagne die honderden extra begunstigden opleverde.

700 computers voor Oekraïense scholen

We bereiden een donatie voor van 700 gerefurbishte computers voor Oekraïense burgers, als reactie op een oproep van de Europese Commissie.
De computers worden op dit ogenblik schoongemaakt en opgeknapt. Het is een ambitieus project waar we met veel plezier aan bijdragen om de leerkrachten en leerlingen in de Oekraïense oorlogsgebieden te steunen.

Een nieuwe verwezenlijking in ons streven naar digitale inclusie.

Ondersteuningsprogramma voor kinderen


We hebben gekozen om TADA vzw te steunen om sociaal kwetsbare Brusselse jongeren structureel te helpen door ze een digitaal begeleidingstraject aan te bieden. Sinds september 2022 zetten onze interne teams hun schouders onder het project.
In de weekendscholen krijgen de leerprogramma's voor meer dan 1000 jongeren (10- tot 14-jarigen) een digitale insteek.
Dit is een ambitieus project en we zijn er trots op dat we hier samen met TADA en de Koning Boudewijnstichting aan kunnen bijdragen. TADA (kort voor ToekomstATELIERdelAvenir) is een tweetalige vzw die actief is in Brussel en al 10 jaar zijn sporen verdient op het gebied van inclusie.

En dank aan onze medewerkers die deelnamen aan een donatiecampagne die honderden extra begunstigden opleverde.