18/03/24 08:14

Corporate nieuws

Orange Belgium breidt zijn aanbod van refurbished smartphones uit

Terug naar nieuws index

Vandaag 18 maart – Internationale Dag van de Recyclage - lanceert Orange Belgium een nieuwe webshop voor refurbished smartphones met de steun van partner Recommerce©. Door middel van dit nieuwe platform verbreedt Orange Belgium zijn assortiment refurbished toestellen tot meer dan 8.500 referenties.

Als veerkrachtige, moderne en verantwoordelijke operator met sterke menselijke en ESG-waarden, een derde belangrijke pijler van zijn "Lead the Future"-strategie, streeft Orange Belgium zijn ambitie na om zijn CO2-uitstoot te verminderen en de digitale kloof te helpen overbruggen door kwaliteitsvolle refurbished smartphones met 2 jaar garantie aan te bieden. Vandaag blijft Orange Belgium groeien in de refurbishment sector met de logistieke steun van zijn partner Recommerce©. Met de lancering van een nieuwe webshop zet Orange Belgium zijn ontwikkeling en engagement voor een circulaire economie voort door de operator te worden met het breedste assortiment refurbished smartphones in België.

Het nieuwe initiatief is een aanvulling op het "Re-programma" dat Orange België in 2022 lanceerde, gebaseerd op 4 eenvoudige "Re's" om de planeet te helpen en geld te besparen: Reparatie (elke Orange-winkel biedt een reparatieservice om klanten te helpen hun toestel langer te behouden), Refurbish (toestellen worden gereviseerd en krijgen een tweede leven), Recyclage (waardevolle grondstoffen verzamelen uit niet-herbruikbare mobiele telefoons) en Retour (klanten kunnen hun oude toestellen inleveren bij een Orange-winkel in ruil voor een waardebon).

In België blijven meer dan 3 miljoen smartphones ongebruikt (1) en daarom werkt Orange Belgium aan de ontwikkeling van een duurzamere mobiele telefoonmarkt. In 2023 heeft Orange Belgium 37.000 mobiele toestellen ingezameld en 13.500 refurbished telefoons verkocht als onderdeel van het Re-programma. Naast budgetbesparingen helpt de aankoop van een refurbished smartphone onze ecologische voetafdruk te verkleinen door de productie van een nieuw toestel te vermijden: een refurbished smartphone vermijdt gemiddeld de uitstoot van 50 kg CO2 (2). Een win-win voor jouw budget en de planeet. Bovendien schenkt Orange Belgium voor elk ingezameld toestel €2 aan het milieubeschermingsprogramma Natagora/Natuurpunt, dat bomen en hagen plant in België.

Lars Christensen, Managing Director Benelux & Eastern Europe van Recommerce©: “We zijn er trots op dat we Orange Belgium ondersteunen in zijn ESG-strategie door refurbished smartphones met kwaliteitscertificaat aan te bieden. Al 15 jaar is het onze missie om de circulaire economie mogelijk te maken en samen te werken met toegewijde stakeholders zoals Orange, met wie we dezelfde doelen en waarden delen om samen onze ecologische voetafdruk te verkleinen. We zijn ervan overtuigd dat dit nieuwe partnerschap zal aantonen dat technologie en duurzaamheid, met verschillende actoren, hand in hand moeten gaan.”

Isabelle Vanden Eede, Chief Communication, Brand & CSR Officer van Orange Belgium: “Bij Orange Belgium en in onze “Lead the Future”-strategie hebben we duidelijke en precieze milieudoelstellingen waartoe we ons verbinden. Ons doel is om onze CO2-uitstoot aanzienlijk te verminderen en tegen 2040 een Net Zero Carbon-status te bereiken. We geven veel om onze klanten en de planeet en proberen een zo verantwoordelijk mogelijk bedrijf te zijn door onze ecologische voetafdruk en die van de telefoons van onze klanten zoveel mogelijk te beperken.”

(1) https://www.recupel.be/en/blog/belgium-mobile-phone-recycling-champion/

(2) Bron: ADEME. p.65 https://librairie.ademe.fr/dechets-economie-circulaire/5833-assessment-of-the-environmental-impact-of-a-set-of-refurbished-products.html 

 

Over RECOMMERCE GROUP

RECOMMERCE© GROUP is de Europese pionier in het terugkopen en refurbishen van high-tech producten. Recommerce© is opgericht in 2009, koopt gebruikte apparatuur, biedt software en applicatie buy back oplossingen aan retailers, particulieren en bedrijven, en renoveert en verkoopt refurbished apparaten. Het bedrijf verdeelt zijn refurbished producten onder het geregistreerde handelsmerk "Recommerce©" en op www.recommerce.com, maar ook in veel Europese landen via retailers en telecomoperators. Als aanjager van de circulaire economie stimuleert het bedrijf de terugkoop en het hergebruik van apparaten door de implementatie van kunstmatige intelligentietechnologieën die worden toegepast op de industriële sector. Recommerce™ is ISO 14001, ISO 9001 en ISO 27001 gecertificeerd door DNV, heeft het RecQ - Quality Refurbishment - label ontvangen, het eerste Europese label dat de kwaliteit van het refurbishmentproces certificeert van DEKRA Certifications, evenals een Gold rating van Ecovadis voor zijn CSR-beleid.