Meer dan één leven

Een zo goed als nieuwe smartphone, maar minder duur en vooral goed voor de planeet

Een nieuwe smartphone nodig? Een refurbished iPhone is de ideale keuze op het vlak van prijs/kwaliteit en milieuvriendelijkheid.

De voordelen van een refurbished toestel:

  • recuperatie, dus een tweede leven, 2 jaar garantie
  • geleverd in een 100 % biologisch afbreekbare verpakking
  • minder vervuilend: per toestel wordt gemiddeld 30 kg minder CO2 uitgestoten
  • gecontroleerd op de kleinste details, schoongemaakt, eventueel hersteld en voorzien van de recentste software, een nieuwe batterij en accessoires
  • tot 50 % goedkoper dan een nieuw model en toch 100 % functioneel

smartphone met foto bomen

BuyBack = bye-bye afval

Wist je dat in er België alleen al op dit moment meer dan 2 miljoen gsm’s stof liggen te vergaren? We nemen je oude gsm terug in ruil voor een waardebon die overeenkomt met de restwaarde van het toestel. Daarnaast betalen we voor elke teruggestuurde mobiele telefoon 2 € aan Natuurpunt om het milieu in België te ondersteunen. Zo konden we, duizenden bomen aanplanten door de apparaten die bij Orange binnengebracht worden te recycleren.
En als je mobiele telefoon definitief aan het einde van zijn levensduur is, vertrouwen we hem toe aan Récupel, die tot 90% van de metalen en grondstoffen zal recupereren om hem een tweede leven te geven.

Bovendien zet je heel gemakkelijk al je contacten, foto's, video's en sms'jes over op je nieuwe gsm met de app Orange Data Transfer.

Ook op de professionele markt trekken we voluit de groene kaart: per Business-referentie schenken we 2 € aan Natagora/Natuurpunt.

Een simkaart die groener en groener wordt

Infographic

Wie verbinding wil maken met het mobiele netwerk heeft daarvoor nog altijd een simkaart nodig. De simkaart zelf is wel veranderd! Ze wordt namelijk alsmaar groener: de Eco-SIM is gemaakt van 100% gerecycleerd plastic (eerste ter wereld!), de Half ID SIM bevat 2x zo weinig plastic en de eSIM is 2x zo klein als de kleinste van alle simkaarten.

Onze verantwoorde smartphones

Een logisch gevolg van onze voortdurende zoektocht naar duurzame oplossingen is dat we nu in ons assortiment meer verantwoorde smartphones aanbieden die zorg dragen voor de burgers, de samenleving en de planeet. Deze Fairphones zijn hoofdzakelijk gemaakt van duurzame materialen. Alle onderdelen zijn makkelijk te vervangen door de gebruiker om zo de levensduur ervan te verlengen. Met een productieketen die de mensenrechten respecteert.
Allen samen naar een duurzamere wereld.

Fairphone
Decoder

Onze decoders. Uitgesteld kijken, maar niet uitgesteld recycleren.

Decoders, modems, kabels, afstandsbedieningen, gebruikte voedingen ... ze komen niet in de prullenbak terecht. We hergebruiken alles wat hergebruikt kan worden. En we geloven heel sterk in de voordelen van recycleren. Net als jij, blijkbaar, want onze klanten brengen gemiddeld 86% van hun modems en decoders die ze niet meer gebruiken terug. Samen met onze partner CEVA en ons geautoriseerde Cordon-reparatiecentrum hergebruiken we 100% van onze modems en 95% van de decoders.
Bovendien konden we door die apparaten te recycleren in België al 1234 m² aan bomen aanplanten via onze samenwerking met Out Of Use en Natuurpunt.

De traceerbaarheid van ons afval

Niets gaat verloren, (bijna) alles wordt gerecupereerd. Ook voor het afval dat voortvloeit uit onze netwerkinfrastructuur. Omdat we ons afval systematisch traceren, kan 10.000 ton afgedankte batterijen voor 99,8% worden gerecycleerd. Bovendien geven wij de voorkeur aan loodbatterijen, omdat die beter recyleren.

Om onze afvalresultaten verder te verbeteren, laten we een jaarlijkse audit van de groep uitvoeren door een extern bedrijf: KPMG.

personen aan het werk
logo recupel

Koningen van het recycleren ... dankzij Recupel

In elke Orange-winkel vindt u een Recupel-inzamelbak voor kleine elektronica. Wat je erin legt wordt gerecyleerd.

Ontdek meer

Minder afval, meer efficiëntie

We garanderen de traceerbaarheid van ons afval van A tot Z, om beter te recycleren.

Zo schonken we in 2019 2 ton IT-apparatuur aan Close the Gap, een non-profitorganisatie die ontmantelde IT-apparatuur bij bedrijven inzamelt om deze te hergebruiken voor educatieve, medische of ondernemingsprojecten in België of in ontwikkelingslanden.

We hebben de plastic bekers bij de waterfonteinen verwijderd en elke medewerker een drinkbus gegeven. Resultaat: 60.000 bekertjes per jaar uitgespaard. Geen plastic bakjes meer in de kantine. Maar in de plaats 100% recycleerbare, plantaardige materialen. En om de recyclagelat nóg hoger te leggen, zijn zelfs de vloeren in onze werkruimtes 100% recycleerbaar.

Omdat zelfs duurzame lampen en neonlichten soms voorgoed uitvallen, werken we samen met partners zoals Recupel om ze te recupereren of Bebat als het om batterijen gaat.

Bovenal denken we altijd vooruit in de keuze van onze materialen, waarbij we de voorkeur geven aan materialen met een hoge recyclagekwaliteit of een laag afvalgehalte.

persoon kijkt naar smartphone