21/12/22 14:32

Corporate nieuws

Orange Belgium reageert op initiatief van Europese Commissie 'Laptops voor Oekraïne' door een donatie van laptops en biedt extra steun via het Orange Belgium Fonds

Terug naar nieuws index

 

Orange Belgium doneert 700 laptops aan de Oekraïense samenleving en schenkt via het Orange Belgium Fonds 50.000 € aan ngo's die digitale inclusie nastreven in België. Deze bijdrage komt er als reactie op een oproep van de Europese Commissie begin deze maand om laptops te schenken, maar is bovendien een concreet voorbeeld van de vastberadenheid van de operator om de digitale inclusie te bevorderen.

Volgens de Europese Commissie vragen niet minder dan 70.000 leraren van 5.000 scholen in oorlogsgebieden digitale steun om het onderwijs te kunnen voortzetten, één van de vele sectoren in nood.

Xavier Pichon, Chief Executive Officer van Orange Belgium: "We zetten onlangs onze handtekening onder 2 Charters: één voor Digitale Inclusie (DigitALL) en één voor Duurzame IT in België, waarmee we nog maar eens onze strategische prioriteiten bevestigen. Toen we hoorden van het initiatief van de Europese Commissie en de organisatie DIGITALEUROPE besloten we dat we de grenzen van ons engagement moesten verleggen – letterlijk, dan. We geloven oprecht dat de steun aan Oekraïne een positief effect kan hebben op de samenleving in haar geheel."

Orange Belgium helpt de Oekraïners ook om verbonden te blijven met hun vrienden en familie thuis. Sinds februari 2022 kunnen residentiële en zakelijke klanten met een Orange postpaid-abonnement gratis bellen naar vaste en mobiele nummers in Oekraïne.

Tegelijkertijd biedt Orange Belgium financiële steun aan twee belangrijke organisaties in België via het Orange Belgium Fonds, met als doel de digitale inclusie van alle vluchtelingen te ondersteunen:

  • 25.000 € aan Blenders voor het Digidak-project. De organisatie uit Turnhout biedt lessen en individuele digitale ondersteuning aan de meest kwetsbare burgers aan, onder wie vluchtelingen en senioren.
  • 25.000 € aan het Burgerplatform voor Steun aan Vluchtelingen, dat actief is in Brussel en Wallonië. Het geld zal besteed worden aan computerapparatuur om het werk van het personeel te verlichten, voor administratieve steun aan vluchtelingen en om wifiverbindingen tot stand te brengen waarmee ze in contact kunnen blijven met het thuisfront.

 

"Geen eenmalige actie, maar een gestructureerde aanpak"

Deze donatie is geen eenmalige actie, maar ligt in het verlengde van het CSR-programma van het bedrijf, met een bijzondere focus op het milieu en digitale inclusie. Orange Belgium steunt daarbij op twee structuren: het Orange Digital Center, dat gratis digitale opleidingen en opleidingen voor beginnende ondernemers aanbiedt, en het Orange Belgium Fonds, dat financiële steun verleent aan projecten rond digitale inclusie.

Isabelle Vanden Eede, Chief Brand, Communication & CSR Officer van Orange Belgium: "Onze bijdrage aan 'Laptops voor Oekraïne' is geen eenmalige actie, maar een onderdeel van ons gestructureerd maatschappelijk beleid, waarmee we mee vorm willen geven aan een betere, inclusievere samenleving. De oprichting van het Orange Digital Center en het Orange Belgium Fonds centraliseert onze jarenlange maatschappelijke betrokkenheid. Het is opgericht om concrete hulp te bieden aan verenigingen op het terrein die actief zijn op het gebied van digitale inclusie. We willen ons echt prioritair inzetten voor mensen die geen toegang hebben tot de digitale wereld, vooral jongeren in precaire situaties en vrouwen. Gezien de huidige geopolitieke situatie hebben we ons programma uitgebreid met verenigingen die Belgische burgers ondersteunen die vluchtelingen helpen bij het verwerven van digitale vaardigheden en apparatuur."

Het Orange Digital Center: https://orangedigitalcenter.be

Het Orange Belgium Fonds: https://corporate.orange.be/nl/fonds