18/06/24 19:25

Corporate nieuws

Philippe Toussaint benoemd tot Chief Technology Officer van Orange Belgium

Terug naar nieuws index

De Raad van Bestuur van Orange Belgium heeft de benoeming van Philippe Toussaint goedgekeurd als Chief Technology Officer met ingang van 1 juli 2024.

Philippe Toussaint, 54 jaar, behaalde een masterdiploma burgerlijk ingenieur elektrotechniek aan de Faculté Polytechnique de Mons, met een specialisatie in telecommunicatie. Philippe heeft in 2008 ook een Executive Master in Management aan de Solvay Brussels School behaald. Hij heeft bijna 30 jaar ervaring in de telecommunicatiesector en is in 1997 bij Orange Belgium (toen nog Mobistar) begonnen, waar hij verschillende functies bekleedde in de ontwikkeling van producten en diensten. Philippe werd in 2018 benoemd tot Corporate Strategy Director en speelde een sleutelrol in de RAN-sharing agreement met Proximus en het aankoopdossier van VOO. In juni 2023 trad Philippe toe tot het Executive Committee als Chief Fixed Network Officer bij Orange Belgium en Chief Technology Officer bij VOO. Sinds 2024 is hij Chief Mobile Network Officer ad interim.

Deze benoeming maakt deel uit van de Lead the Future-strategie van Orange Belgium, die gericht is op het verzekeren van een leiderschapspositie op het gebied van vaste en mobiele multi-gigabitnetwerken.