27/05/20 21:18

Corporate news

Orange Belgium neemt nota van de definitieve beslissing van de regulatoren over de groothandelstarieven voor de toegang tot de kabelnetwerken

Back to news index

Orange Belgium betreurt het dat de opmerkingen van de Europese Commissie slechts in geringe mate hebben geleid tot wijzigingen in het ontwerpbesluit.

Orange Belgium is van mening dat de groothandelstarieven, met name voor hoge snelheid-internet toegangsdiensten, aanzienlijk hoger zullen blijven dan de "billijke tarieven" en dit ten nadele van de consument. Bovendien zal de aanzienlijke verhoging van de tarieven (tot 25%) in de loop van de tijd leiden tot ongerechtvaardigde en regelmatige prijsverhogingen voor de Belgische consument.

Orange Belgium verzoekt de regulatoren om, zoals gevraagd door de Europese Commissie, de gevolgen van deze beslissing op de prijsevolutie voor de Belgische klanten van nabij te volgen; en om een herziening van de groothandelsprijzen te starten zodra een negatief effect op de retailprijzen wordt vastgesteld, zodat systematische retail-tariefstijgingen kunnen worden beperkt.

Een dergelijke evaluatie moet uiterlijk voor het einde van 2021 worden gepland.