29/06/23 18:06

Corporate news

Orange Belgium slaat de handen in elkaar met VANTIVA voor de lancering van Livebox, zijn multigigabit DOCSIS 3.1 HFC gateway van de nieuwste generatie

Back to news index

Samen met VANTIVA, het vroegere Technicolor, lanceert Orange Belgium de Livebox, zijn nieuwste DOCSIS 3.1 HFC kabelgateway en Wi-Fi Booster. Met de Livebox kan Orange Belgium ook een nieuw 'Boost Giga'-aanbod op de markt brengen met 1 Gbps en een nationale dekking van 95 % tegen midden 2024. De Livebox is gebaseerd op het nieuwe vlaggenschip van het DOCSIS-portfolio van VANTIVA en werd speciaal voor Orange Belgium op maat gemaakt, wat hem tot de meest geavanceerde en duurzaamste kabelgateway op de consumenten- en zakelijke markt maakt, met een end-to-end Wi-Fi 6-oplossing.

Duurzame connectiviteit met baanbrekende technologie

De Livebox, die is gebaseerd op de opensourcesoftware RDK-B, is een multigigabitoplossing die gebruikmaakt van een DOCSIS 3.1-chipset en ingebouwde 2.5 Gbps-ethernetpoort. Hij werd ontworpen met de geavanceerde Wi-Fi 6 en een toren voor optimale wifiprestaties voor alle toestellen in huis. De gateway is ook uitgerust met EasyMesh-technologie en de nieuwe Wi-Fi Booster voor een naadloze uitbreiding van het wifisignaal.

Daarnaast werden zowel de gateway als de Wi-Fi Booster zo ontworpen dat ze de koolstofvoetafdruk helpen te verkleinen aangezien ze gemakkelijk te refurbishen zijn, gemaakt zijn van 95 % gerecycleerd plastic, geen wegwerpplastic bevatten en verpakt zijn in gerecycleerd karton. Dit project is nog maar eens een bewijs van het toekomstgerichte ESG-ondernemingsmodel van Orange Belgium: de operator hanteert een langetermijndoelstelling om zijn nettokoolstofuitstoot tegen 2040 tot nul te herleiden. Het duurzaamheidsstreven van VANTIVA werd voor het tweede jaar op rij door EcoVadis, een van 's werelds toonaangevende ratingbureaus voor maatschappelijk verantwoord ondernemen, bekroond met een Platinum Medal. VANTIVA staat daarmee in de top 1 % van door het bureau beoordeelde bedrijven wereldwijd én in de top 2 % van door S&P Global beoordeelde ondernemingen.

Philippe Toussaint, Chief Technology Officer Fixed Network van Orange Belgium legt uit: “De Livebox is een bewijs van Orange Belgium's inzet voor innovatie en superieure digitale ervaringen. In samenwerking met VANTIVA, de marktleider op het gebied van DOCSIS 3.1-, RDK- en Wi-Fi-technologieën, hebben we een modem ontwikkeld die is gebaseerd op geavanceerde technologie en wordt aangedreven door de wereldwijd geprezen open software RDK-B. Met zijn multigigabit-mogelijkheden stelt hij nieuwe maatstaven op het gebied van connectiviteit en ontgrendelt hij een wereld van geavanceerde ervaringen met toegevoegde waarde voor onze consumenten en zakelijke klanten.”

Christophe Dujardin, Chief Consumer Officer van Orange Belgium: "Orange Belgium zet zich onophoudelijk in voor oplossingen op maat om aan de unieke behoeften van iedere individuele klant tegemoet te komen. Dankzij de Livebox kunnen onze klanten thuis genieten van een ultramoderne gigabit-ervaring, met opties zoals Boost Giga, het snelste internet dat momenteel beschikbaar is, met snelheden tot 1 Gbps. De modem is ook een mooi voorbeeld van ons gemeenschappelijk streven naar een groenere toekomst en ons antwoord op de toegenomen vraag naar duurzame producten."

“We zijn bijzonder opgetogen over deze samenwerking met Orange Belgium. Als geen ander zijn zij toekomstgericht en blijven ze uitzonderlijke diensten en oplossingen op maat van hun klanten ontwikkelen, een instelling die altijd al aan de basis heeft gelegen van het succes van Orange Belgium”, aldus Mercedes Pastor, senior vice president van de Global Customer Unit bij VANTIVA. "Dit partnership is hét uithangbord voor de innovatie en het streven naar uitmuntendheid waarvoor VANTIVA bekendstaat. Onze gespecialiseerde teams in onze O&O-centra in België en Frankrijk zijn erin geslaagd om de Livebox op een duurzame manier te bouwen en af te stemmen op de specifieke vereisten van Orange Belgium zodat het toestel naadloos geïntegreerd kan worden in hun ecosysteem."

Dit is de nieuwste ontwikkeling in VANTIVA's grenzeloze engagement om open en innovatieve technologieën te leveren aan Network Service Providers (NSP's) wereldwijd. De ultieme doelstelling is daarbij om NSP's te helpen hun klanten een naadloze connectiviteit en weergaloze entertainmentervaring te bieden, door ongeëvenaarde toestellen voor bij de klant thuis te creëren in samenwerking met de meest innovatieve ondernemingen op het vlak van geconnecteerde ecosystemen voor woningen.

Over VANTIVA

Pushing the Edge

De aandelen van VANTIVA zijn toegelaten tot de handel op de gereglementeerde markt van Euronext Paris (VANTI) en verhandelbaar in de vorm van American Depositary Receipts (ADR's) in de Verenigde Staten op de OTC Pink market (TCLRY).

VANTIVA, het vroegere Technicolor, heeft zijn maatschappelijke zetel in Parijs, Frankrijk. Het is een onafhankelijke onderneming en wereldwijd technologisch marktleider op het vlak van het ontwerpen, ontwikkelen en leveren van innovatieve producten en oplossingen om consumenten wereldwijd te connecteren met de content en diensten waar ze van houden – of ze nu thuis, op hun werk of op een andere slimme plek zijn. VANTIVA heeft ook een stevige reputatie opgebouwd in het optimaliseren van de toeleveringsketen door een beroep te doen op zijn tientallen jaren ervaring in de precisiefabricage, logistiek, afhandeling en distributie. In Noord- en Zuid-Amerika, Azië en de Stille Oceaan en EMEA staat VANTIVA al ruim 25 jaar lang bekend als een strategische partner bij toonaangevende bedrijven in tal van uiteenlopende sectoren zoals network service providers, softwarebedrijven en videogameontwikkelaars. Al ruim een eeuw lang is de groep een belangrijk leverancier van end-to-endoplossingen voor klanten in de film- en entertainmentsector.

VANTIVA houdt er de hoogste standaards inzake maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid doorheen alle aspecten van zijn operaties op na.

Meer informatie is te vinden op vantiva.com of volg VANTIVA op LinkedIn en Twitter.

Contacten

Thatcher+Co. for Vantiva – Product and Solutions

vantiva@thatcherandco.com