03/07/23 12:04

Corporate news

Orange Belgium zegt DANK JE WEL tegen zijn klanten voor de 104.726 € die ze via Orange Thank You schonken aan duurzame projecten om de lokale biodiversiteit te versterken

Back to news index

In mei van dit jaar bestond het Orange Thank You-getrouwheidsprogramma zeven jaar en om dat te vieren gaf Orange Belgium zijn klanten de kans om de waarde van hun getrouwheidscadeaus te doneren aan organisaties die zich actief inzetten voor meer duurzaamheid. Uiteindelijk kon Orange Belgium dankzij zijn klanten 104.726 € storten op de rekening van lokale natuurbehoudsverenigingen Natuurpunt en Natagora.

104.726 € ingezameld, met dank aan onze klanten

Al verschillende jaren beloont Orange Belgium zijn klanten voor hun trouw en pakt het uit met speciale verrassingen op hun verjaardag, feestdagen enz. Via het Orange Thank You-programma krijgen ze extra data, kortingen op goederen of diensten en ga zo maar door. In mei 2023 bood Orange Belgium zijn klanten de keuze om hun getrouwheidscadeaus om te ruilen voor een donatie aan onze partners Natuurpunt en Natagora. Uiteindelijk zamelden de vrijgevige klanten zo 104.726 € in. Daarvan ging 53.934 € naar Natagora en 50.792 € naar Natuurpunt.

Met de donaties aan Natuurpunt investeert Orange Belgium in de bescherming van wilde bijen en de aankoop van stukjes natuurreservaat speciaal voor wilde bijen. Want we kunnen er niet omheen: wilde bijen zijn met uitsterven bedreigd. Tegenwoordig leven er in Vlaanderen maar half zoveel insecten als 50 jaar geleden[1], en dat terwijl ze toch de belangrijkste bestuivers van wilde planten zijn. Orange Belgium wil extra reservaten aankopen in Pertseveld/Rosdel om daar de wildebijenpopulaties nauwgezet in de gaten te kunnen houden. Daarnaast zal een deel van het gedoneerde geld gebruikt worden voor de ondersteuning van de ‘Insectenzomer’-campagne van Natuurpunt en voor de ontwikkeling van een betere gebruikersinterface voor de ObsIdentify-app. Met die app kunnen gebruikers waarnemingen van wilde dieren en planten op hun telefoon verzamelen, terwijl de beeldherkenningsfunctie ze tips op maat geeft om weer meer voeling te krijgen met de natuur om hen heen.

Met de donaties aan Natagora hielp Orange Belgium bij de ontwikkeling en uitbreiding van het 30 hectare grote (= 40 voetbalterreinen) Natuurpark van de Semoisvallei door 2,52 hectare te financieren en zo meer ruimte te bieden aan de natuur. Want hoe groter het park, hoe groter de kans dat er nieuwe dieren en planten zullen verschijnen - en dat is dan weer bevorderlijk voor het hele bestaande ecosysteem. In het bekken van de Semois liggen de natuurreservaten Breuvanne en Plate Dessous les Monts, twee heel belangrijke toevluchtsoorden in een ecologisch netwerk van onschatbare waarde. Deze reservaten zijn mooie voorbeelden van hoe Natagora het natuurbeheer organiseert. Kenmerkend zijn de zeldzaamheid van de omgeving, maar ook het regelmatige onderhoud door de jaren heen. Een onderhoud dat cruciaal is voor het behoud van de gebieden en de soorten die er gedijen. Bovendien zal Orange Belgium speciaal voor zijn klanten die een schenking deden rondleidingen organiseren in het Natuurpark van de Semoisvallei.

Isabelle Vanden Eede, Chief Brand, Communication & ESG Officer van Orange Belgium: "Ik zou graag al onze klanten bedanken die hun getrouwheidscadeaus omruilden om een van onze verenigingen te steunen. Dat we ons werk kunnen voortzetten met belangrijke organisaties die dezelfde waarden als wij delen, daar kunnen we alleen maar blij over zijn. Als de verantwoordelijke operator die Orange Belgium is, zijn we enorm begaan met het milieu. Dankzij deze Orange Thank You donaties versterken we onze langetermijnverbintenis met de planeet."