27/10/23 11:07

News Corporate

Orange Belgium: officiële partner van Team Belgium voor de Olympische Spelen van Parijs 2024

Retour à l'index des nouvelles

Orange Belgium geeft om mensen, draagt diversiteit en inclusie hoog in het vaandel en stelt deze waarden centraal in het bedrijf. Als veerkrachtige, moderne en verantwoordelijke operator met sterke menselijke en ESG-waarden – een belangrijke pijler van zijn 'Lead the Future'-strategie – wordt Orange Belgium een officiële partner van Team Belgium voor de Olympische Spelen in Parijs in 2024.

Volgend jaar vindt in Parijs het grootste sportevenement ter wereld plaats: de Olympische Spelen van 26 juli tot 11 augustus en de Paralympische Spelen van 28 augustus tot 8 september. Met nog acht maanden te gaan voor de start kondigt Orange Belgium met trots aan dat het een officiële partner wordt van Team Belgium, dat de Olympische atleten ondersteunt in hun voorbereiding op en deelname aan de Spelen. Dit partnerschap is in lijn met de 'Lead the Future'-strategie van de operator: een veerkrachtig en verantwoordelijk bedrijf met sterke waarden op het gebied van milieu, maatschappij en goed bestuur.

Gemeenschappelijke waarden

Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) selecteert de topatleten van België en stuurt ze in de beste omstandigheden naar de Olympische Spelen zodat ze optimaal kunnen presteren. Het BOIC wil ook de jeugd opvoeden door middel van sport, zonder discriminatie en in de geest van de drie Olympische waarden: uitmuntendheid, vriendschap en respect.

Deze waarden zijn in overeenstemming met de drie strategische 'Lead the Future'-pijlers van Orange Belgium: mensen verbinden dankzij een uitmuntend leiderschap in multi-gigabitnetwerken, een premiumrelatie met klanten onderhouden om een uitmuntende klantenervaring te bieden, en zorgen voor mensen met een visie van digitale inclusie en diversiteit. Orange Belgium en het BOIC delen ook een gemeenschappelijk engagement voor de circulaire economie en duurzaamheid voor een betere wereld. De Olympische Spelen zijn een van de meest ethische en duurzame sportevenementen; Orange Belgium hanteert een toekomstbestendig ESG-bedrijfsmodel en engageert zich tot een Net Zero Carbon-status tegen 2040.

Als alles verbonden is, zijn we allemaal verbonden

Voor Orange Belgium, als officiële telco-partner van Team Belgium, zijn de Spelen een unieke kans om zijn vermogen te tonen om overal te innoveren en te verbinden. “Verbinding” vormt de kern van dit nieuwe partnerschap: sport verbindt mensen en Orange verbindt mensen met sport. De operator zal alle Belgische fans achter onze nationale atleten scharen voor en tijdens Paris 2024, door digitale technologie ten dienste te stellen van iedereen, zodat mensen van alle leeftijden hun emoties kunnen delen en het evenement overstijgen.

“Via dit partnerschap toont Orange Belgium concreet hoe het de drie pijlers van zijn Lead the Future-strategie invult. We streven naar een uitmuntend leiderschap in multi-gigabitnetwerken dat mensen met elkaar en met de Spelen verbindt, zorgen voor een uitstekende klantenervaring en promoten diversiteit en inclusie als belangrijkste waarden. We willen elk sportevenement toegankelijk maken voor iedereen - publiek, professionals en instellingen - zodat iedereen er toegang toe heeft waar, hoe en wanneer hij wil”, zegt Xavier Pichon, Chief Executive Officer van Orange Belgium.

“Het BOIC is zeer verheugd dat het Orange Belgium officieel mag verwelkomen als partner van Team Belgium. Met Orange Belgium, één van de grootste spelers op de telecommarkt in Europa, krijgt Team Belgium er een krachtige partner bij op de weg richting Parijs. Net zoals sport, zorgt Orange Belgium ervoor dat mensen met elkaar kunnen verbinden. Ook hun inzet rond circulaire economie en duurzaamheid sluit nauw aan bij datgene wat de Olympische beweging ambieert: een betere wereld met en door sport. Ik heet Orange Belgium van harte welkom en kijk uit naar een succesvolle samenwerking!”, voegt Cédric Van Branteghem, CEO van het BOIC toe.

Over het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité

Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) is één van de 206 Nationale Olympische Comités wereldwijd. Door het aantal Belgische atleten in de wereldtop (Top 8) op de Olympische Spelen aanzienlijk te verhogen, wil het BOIC bijdragen aan het imago van een succesvol land en dit succes wil het delen met iedereen. Dat doet het in nauwe samenwerking met de Vlaamse Gemeenschap, de Franse Gemeenschap en de Duitstalige Gemeenschap en hun administraties.

Het BOIC selecteert de atleten van Team Belgium voor de Olympische Spelen en tal van andere internationale competities. Zijn missie is de Belgische topatleten in optimale omstandigheden naar deze competities te sturen zodat ze er maximaal kunnen presteren. Daarom werkt het BOIC voortdurend aan het creëren van een ‘Topsportklimaat’ in België. Dat versterkt het imago van het land en draagt bij aan een actievere en gezondere bevolking.

Het BOIC ondersteunt 83 nationale sportfederaties, de leden van het BOIC, in hun activiteiten. Deze sportfederaties vertegenwoordigen meer dan 24.000 Belgische sportclubs en meer dan 2,2 miljoen sportbeoefenaars in clubverband.

De olympische waarden - vriendschap, uitmuntendheid en respect - zijn de hoeksteen van de activiteiten van het BOIC. Ze spelen een centrale rol in alle aspecten van onze werking.