26/07/24 17:00

News Corporate

Orange Belgium staat in de startblokken achter Team Belgium

Retour à l'index des nouvelles

Orange Belgium, premium telco partner van Team Belgium, ziet de Olympische en Paralympische Spelen als een ongeëvenaarde kans om zijn innovatieve mogelijkheden en uitgebreide connectiviteit te tonen. Als je onze atleten - en de planeet - op een zinvolle manier wil steunen, dan is Orange er!

In de aanloop naar de start van de Olympische Spelen lanceerde Orange Belgium het allconnected supportersplatform waar fans al honderden berichten rechtstreeks naar hun favoriete Belgische atleten hebben gestuurd. Deze berichten zijn bijzonder persoonlijk, bemoedigend en motiverend voor onze Belgische atleten en tonen de steun en het vertrouwen van de #GoTeamBelgium-supporters. De campagne omvat ook engagement op de sociale netwerken van Orange Belgium, zoals Instagram en Facebook, inclusief videoclips met getuigenissen van Team Belgium-atleten die hun ervaringen, doelen en emoties delen. Deze acties zullen tijdens de Spelen worden voortgezet, met nieuwe video's en ook een reeks gewijd aan de Paralympische Spelen.

Als je tijdens de Olympische Spelen meer wilt weten over degenen die je steunt, is Orange er om je te informeren. Dankzij de aanwezigheid van Orange Belgium in het Olympische Dorp van Middelkerke, gelanceerd door het BOIC, kunnen tot 45.000 fans samenkomen om Team Belgium te steunen en de Spelen te beleven. Orange Belgium biedt een meeslepende digitale fietsrace aan waarbij prijzen te winnen zijn. Daarnaast zal de getalenteerde influencer en content creator Tom Desplechin vanuit Parijs verslag doen van de finale van het vrouwenbasketbal en de Instagram-account van Orange Belgium beheren.

Orange Belgium maakt van de Olympische Spelen gebruik om zijn klanten aan te moedigen ook supporters van de planeet te zijn door deel te nemen aan de MaREthon: een 42 dagen durende recyclagewedstrijd, waarbij iedereen 21 euro per telefoon krijgt, of 42 euro voor twee telefoons, die teruggebracht worden naar Orange-winkels. Het doel is om tussen 26 juli en 5 september 10.000 oude mobiele telefoons in te zamelen en te recyclen. Deze actie, die deel uitmaakt van het RE-programma van Orange, vormt het kruispunt tussen sport, fans en milieuactie.

Tot slot zal Orange Belgium ook na de Olympische en Paralympische Spelen Team Belgium-atleten en -fans blijven binden met zijn Giga-supportersinitiatief. Belgische professionele atleten zullen amateursporters verrassen tijdens hun wekelijkse sportactiviteiten, als dank voor hun steun tijdens de Spelen en als bron van inspiratie. Deze uitwisselingen zullen worden geïllustreerd door een reeks korte en lange videoverslagen op de sociale netwerken van Orange Belgium, gericht op 4 disciplines die sport openstellen voor iedereen: paralympische sporten, hockey, gymnastiek en basketbal.

Isabelle Vanden Eede, Chief Brand, Communication & ESG Officer bij Orange Belgium: “We zijn er trots op onze Team Belgium-atleten te ondersteunen en onze rol als premium brand partner en verantwoordelijke telco operator te vervullen. Ons doel is om alle Belgische fans te connecteren met de atleten van Team Belgium zodat we dit fantastische sportevenement samen kunnen delen en beleven. Daarom is Orange er.”